Πρώτη μέρα στο σχολείο!

Για τα περισσότερα παιδιά η πρώτη μέρα στο σχολείο, παραμένει μια δύσκολη μέρα με ανάμεικτα, παράξενα συναισθήματα ειδικότερα για τα παιδάκια που ξεκινάνε φέτος το σχολείο.

Μία Μαμά
Πρώτη μέρα στο σχολείο!

Για αυτό εσείς οι γονείς θα ήταν καλό να τα έχετε προετοιμάσει κατάλληλα για ο,τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν την πρώτη σχολική χρονιά. Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η συζήτηση με το παιδί ώστε, να του απαντήσετε στις τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχει.

Επιπλέον, μπορείτε μια από αυτές τις μέρες, να πάτε όλοι μαζί σε ένα κατάστημα με σχολικά είδη για να προμηθευτείτε την απαραίτητη γραφική ύλη, τα βιβλία, την τσάντα και την κασετίνα, που είναι απαραίτητα για το σχολείο (αυτή η διαδικασία είναι πολύ ευχάριστη για το παιδί). Προσπαθήστε να βάλετε τα παιδιά σας σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθήσει καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, (ύπνος, σωστή διατροφή, καθημερινές δραστηριότητες, καθημερινή μελέτη). Καλό θα ήταν τις πρώτες μέρες να είστε δίπλα στο παιδί σε ότι αφορά το σχολείο από τα μαθήματα, μέχρι την ομαλή του κοινωνικοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα Back To School θέματα εδώ

back to school 2017

Τώρα που ήρθε η περίφημη μέρα του αγιασμού, οι γονείς αφού θα συνοδεύσετε οι ίδιοι το παιδί στο σχολείο, θα πρέπει να είστε χαλαροί, χωρίς να μεταδίδετε άγχος στο παιδί. Εποπτεύστε διακριτικά τα «το πρωτάκι σας» χωρίς να δείχνετε υπερπροστατευτικοί , δείξτε εμπιστοσύνη στο παιδί σας, μεταδώστε του την θετική σας ενέργεια και να είστε σίγουρη ότι το παιδί θα καταφέρει να προσαρμοστεί και να ενσωματωθεί στα νέα δεδομένα.

Υ.Γ. Το ξέρω γλυκές μου μανούλες πως σας είναι δύσκολο να είστε χαλαρές τούτη τη μέρα, αλλά θα πρέπει να είστε δυνατές γιατί είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του παιδιού, καθώς ξεκινάει μια καινούρια ζωή η οποία δεν είναι εύκολη, παρουσιάζει διακυμάνσεις. Ωστόσο όμως δεν θα λείψουν και οι όμορφες στιγμές περηφανιας που θα νιώσει όλη η οικογένεια στην διάρκεια αυτών των σχολικών ετών.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια και καλή δύναμη στην μαμάδες και τους μπαμπάδες!!!

Χριστίνα Θεοφανίδου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved