«Δεν με ενδιαφέρει αν έχω αγόρι η κορίτσι – Γι' αυτό σταματήστε να με ρωτάτε»

«Αγόρι ή κορίτσι έχεις»; «Για να δω την κοιλιά σου και θα σου πω τι περιμένεις». Αλήθεια, πόσες φορές, ακόμη και ένας ξένος δε σε έχει ρωτήσει για το φύλο του μωρού σου; Και ποια είναι η αντίδραση του, όταν λες ότι δε θέλεις να το μάθεις;

«Δεν με ενδιαφέρει αν έχω αγόρι η κορίτσι – Γι' αυτό σταματήστε να με ρωτάτε»

Η blogger, Ashleigh Wilkening περιμένει το τρίτο της παιδάκι και ξεσπάει για την αντιμετώπιση που έχει, επειδή δε θέλει να μάθει το φύλο του μωρού της.

«Την επόμενη εβδομάδα θα φέρω στον κόσμο το τρίτο μου παιδί και δεν έχω μάθει το φύλο του. Δεν ξέρω αν έχω αγόρι ή κορίτσι. Εγώ και ο σύζυγός μου πάντα απολαμβάναμε τις εκπλήξεις και το να μάθουμε το φύλο του μωρού, τη μέρα της γέννησης του, είναι για εμάς η μεγαλύτερη και πιο απολαυστική έκπληξη. Αυτή θα είναι η τρίτη γέννα μου και στις δύο προηγούμενες, δεν γνωρίζαμε το φύλο του μωρού.

Για εμάς η στιγμή αυτή είναι απίστευτη. Ένα κύμα αγάπης σε πλημμυρίζει με τον ερχομό του μωρού και τη στιγμή που βλέπω το σύζυγό μου να κρατά το νέο μέλος της οικογένειας μου, πιστέψτε με, δε με νοιάζει αν αποκτήσαμε αγόρι ή κορίτσι. Για εμάς, οι μοναδικές στιγμές που μοιραζόμαστε τη στιγμή της γέννησης, περιλαμβάνουν και το να μάθουμε το φύλο την ώρα εκείνη. Το ξέρω για κάποιους δεν είναι ιδανικό.

Δε μπορούν να περιμένουν ή να «ζουν» στο σκοτάδι και να μην ξέρουν αν περιμένουν αγοράκι ή κοριτσάκι. Για την ακρίβεια, δεν έχω γνωρίσει πολλούς σας εμάς. 9 μήνες είναι πολλοί. Το ξέρω, πιστέψτε με.
Όταν περπατάω στο δρόμο, ακόμη και ένας ξένος θα ξεκινήσει να με ανακρίνει για την εγκυμοσύνη μου.
«Αγόρι ή κορίτσι» είναι η πρώτη γνωστή ερώτηση. Όταν απαντάω πώς δεν ξέρω, επειδή με το σύζυγό μου δε θέλουμε να ξέρουμε το φύλο, μας κοιτάνε περίεργα. Σα να βλέπουν... εξωγήινο. Σα να είμαι κάποια τρελή. Η αλήθεια είναι ότι με έχουν πει και τρελή.

Και όχι, δε σταματούν εκεί. Αφού εγώ δεν ξέρω το φύλο, προσπαθούν να το μαντέψουν οι ίδιοι μέσα από διάφορα αστεία κόλπα και εικασίες. Η κοιλιά μου είναι ψηλά ή χαμηλά; Μού έχει κλέψει το μωρό την ομορφιά; Μια κυρία στο πάρκο, μού είπε ότι θα γεννήσω αγόρι, επειδή η κοιλιά μου είναι χαμηλά. Της είπα ότι στις δύο προηγούμενες εγκυμοσύνες η κοιλιά μου ήταν ψηλά, αλλά γέννησα αγόρια. Δεν ικανοποιήθηκε με αυτό που της είπα και συνέχισε τις μαντεψιές, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι παλαιότερες. Ο γείτονας μου μια μέρα μού είπε ότι είμαι κουρασμένη, άρα θα κάνω κορίτσι. Μα φυσικά και είμαι κουρασμένη. Είμαι έγκυος και μαμά δύο παιδιών, που τα κυνηγάω όλη μέρα κάθε μέρα.

Μα γιατί οι άνθρωποι νοιάζονται για τόσο χαζά πράματα; Και γιατί με αντιμετωπίζουν σαν «εξωγήινη». Αν τους έλεγα ότι έχω αγόρι ή κορίτσι θα ήταν όλα εντάξει; Το άλλο; Όταν τους λέω ότι έχω δύο γιους, εύχονται το τρίτο να είναι κορίτσι. Συγνώμη δηλαδή, αν και αυτό είναι αγόρι, θα είμαι για λύπηση; Γιατί; Λατρεύω τους γιους μου και δεν θα τους άλλαζα για τίποτε στον κόσμο. Απολαμβάνω να είμαι μαμά αγοριών. Έχοντας η ίδια δύο αδελφές, χάρηκα πολύ που απέκτησα γιους και δεν απογοητεύτηκα καθόλου.

Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που προτιμούν είτε να αποκτήσουν αγόρι είτε κορίτσι. Έχουν τους δικούς τους λόγους. Αλλά δε δέχομαι από έναν ξένο να εύχεται για τη δική μου περίπτωση. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Γι αυτό την επόμενη φορά που θα θέλετε να ρωτήσετε ή να σχολιάσετε το οτιδήποτε σε μία έγκυο γυναίκα, ξανασκεφτείτε τι θα της πείτε».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved