Όσα έχει ανάγκη ν’ακούσει μια νέα μαμά

Μια νέα μαμά δέχεται τόσες συμβουλές, από ειδικούς και μη, που πολλές φορές νοιώθει χαμένη. Δύσκολο να γνωρίζει ποιες πρέπει να ακολουθήσει για το καλό του μωρού της.

Όσα έχει ανάγκη ν’ακούσει μια νέα μαμά

Κάτι αντίστοιχο έζησε και η Paula, μαμά, συγγραφέας και blogger και αποφάσισε να γράψει, έχοντας πια την εμπειρία, για όσα έχει ανάγκη μια νέα μαμά.

«Αυτή τη στιγμή το μωράκι σου είναι μερικών ημερών. Αισθάνεσαι τρομοκρατημένη και ανεπαρκής. Είναι το τελευταίο που περίμενες να νοιώσεις. Πίστευες ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ότι θα ερχόταν όλα φυσιολογικά. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και νιώθεις μόνη.

Μερικές φορές το μωρό κλαίει και δεν ξέρεις το λόγο. Θρηνεί και σε κοιτάζει με τα όμορφα μάτια του, περιμένει να το βοηθήσεις, αλλά αισθάνεσαι ανίσχυρη. Ξέρω ότι είσαι μπερδεμένη και φοβάσαι. Ξέρω ότι ανησυχείς μήπως δεν μπορείς να του προσφέρεις ως μητέρα ό,τι έχει πραγματικά ανάγκη.

Ξέρω ότι νιώθεις ανασφάλεια και φόβο. Θέλεις το καλύτερο για το γιο σου αλλά ανησυχείς ότι δεν θα είσαι σε θέση να του δώσεις πράγματα που πιθανόν ούτε εσύ γνωρίζεις. Ξέρω ότι πονάει αυτό και ότι κάθε φορά που κλαίει, κλαις κι εσύ μαζί του.

Αλλά γλυκιά νέα μαμά επίτρεψέ μου να σου πω κάτι. Μπορείς να τα καταφέρεις. Πρωταγωνιστείς σε μια περιπέτεια που ονομάζεται μητρότητα. Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά τα καταφέρνεις περίφημα. Γι 'αυτόν, είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου. Είσαι όλος του ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και υπέροχο ταυτόχρονα.

2e363838f98037aef07e59dd3940062f

Δεν θα σου πω να απολαύσεις κάθε λεπτό της μητρότητας. Ξέρω πόσο αδύνατο είναι. Θέλω μόνο να σου ζητήσω να δεις προσεκτικά το προσωπάκι του μωρού σου, να του δώσεις ένα φιλί στη μύτη, να το κρατήσεις κοντά σου. Μπορεί να κλάψεις την ώρα που χορεύεις μαζί του, αλλά δεν πειράζει, είναι από χαρά. Δεν θα γνωρίζει τη διαφορά ( για το κλάμα) αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι το αγαπάς. Αυτό θα φέρει χαρά στη ζωή σου αλλά και ...χάος. Θα σου διδάξει για τη ζωή, την αγάπη, την οικογένεια και την πίστη. Θα μάθεις να γελάς και να κλαις όσο ποτέ μέχρι σήμερα στη ζωή σου. Θα μάθεις τι σημαίνει ν’ αγαπάς ένα άλλο πρόσωπο περισσότερο ό, τι είχες σκεφτεί ότι είναι ποτέ δυνατό.

Το μονοπάτι μπροστά σου δεν είναι εύκολο. Αλλά, όπως κάθομαι εδώ σήμερα και γράφω αυτό για σένα, επίτρεψέ μου να σου πω, ότι αξίζει τον κόπο. Κάθε άγρυπνη νύχτα. Κάθε στρες. Κάθε φόβος. Ολα τα δάκρυα και ο πόνος. Δεν θα έχεις όλα όσα θελήσεις. Θα έχεις πολύ περισσότερα και πολύ λιγότερα. Αλλά θα είναι θαυμάσια.

Και κάτι ακόμα: Σε παρακαλώ σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τέλεια. Ξέρω ότι απλά θέλετε το καλύτερο για το γιο σου το καταλαβαίνω, αλλά όσο και αν προσπαθείς, δεν μπορείς να είσαι τέλεια. Είμαστε όλες μαμάδες που κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Κάποια μέρα θα μάθεις ότι δεν πρέπει να έχεις στόχο την τελειότητα και ότι είναι αρκετό να αγαπάς το παιδί σου με κάθε τρόπο που ξέρεις.

Αυτή θα είναι η μέρα που θα ανακαλύψεις την πλήρη χαρά της μητρότητας . Θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κάνει αρκετά.
Ότι εσύ είσαι αρκετή. Θα καταλάβεις ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται την τελειότητα, χρειάζονται αγάπη, και αυτό από μόνο του είναι απλά τέλειο.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved