Ποια λάθη έκανα με τον ύπνο του μωρού μου τον πρώτο χρόνο

Ο ύπνος του μωρού, τους πρώτους μήνες, αγχώνει τους γονείς, ειδικά όταν κοιμάται άστατα. Πολλές φορές οι μαμάδες δοκιμάζουν διάφορες τεχνικές και μεθόδους ,προκειμένου το μωρό τους να έχει έναν ήρεμο και, ει δυνατόν, χωρίς διακοπές, ύπνο.

Ποια λάθη έκανα με τον ύπνο του μωρού μου τον πρώτο χρόνο

Επειδή όμως, ως γνωστόν, ακόμα και οι δοκιμασμένες συνταγές δεν πετυχαίνουν πάντα, η Karina Lane, έγραψε για τα λάθη που έκανε με τον ύπνο του μωρού της λόγω του άγχους της. Παραδέχεται ότι η εμμονή της να κοιμηθεί με το δικό της τρόπο το μωρό της, έκανε τη διαδικασία ακόμα πιο δύσκολη. Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί τα λάθη της. Ποια ήταν αυτά:

1. Δεν γνώριζα τίποτα για τον ύπνο ενός μωρού
Δεν είχα ιδέα πώς συμπεριφέρονται τα μωρά όταν νυστάζουν. Αυτό σήμαινε ότι έκανα μια σειρά από λάθη που αντί να διευκολύνουν τον ύπνο του παιδιού, τον έκαναν όλο και πιο δύσκολο καθώς το παιδί αντιλαμβανόταν την έντασή μου.
2. Προσπαθούσα να εφαρμόσω όσα διάβαζα για τον παιδικό ύπνο
Διάβασα μια στοίβα από βιβλία για τον ύπνο του μωρού. Μου πήρε χρόνια για να καταλάβω ότι αυτά τα βιβλία δεν έχουν σχεδιαστεί για το δικό μου μωρό που έχει άλλη ιδιοσυγκρασία ( όπως υποθέτω και πολλά άλλα παιδιά) και χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση, όχι όπως αυτή από ένα βιβλίο. Η προσπάθειά μου λοιπόν να εφαρμόσω πιστά όσα έλεγε το βιβλίο, με οδήγησε να τα κάνω όλα λάθος.
3. Ήμουν αγχωμένη με τις «κακές» συνήθειες
Το γεγονός ότι το μωρό μου κοιμόταν στην αγκαλιά μου ή ότι έπρεπε να το κουνάω για να κοιμηθεί, θεωρούσα ότι ήταν λάθος μου. Μεγάλο λάθος. Άργησα, αλλά τελικά κατάλαβα ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το να βοηθήσω το μωρό μου να κοιμηθεί!
4. Συνέκρινα τον εαυτό μου με άλλες μαμάδες
Πίστευα ότι κάθε μαμά έχει βρει τον τέλειο τρόπο να κοιμίζει το μωρό της και ότι εγώ ήμουν η μόνη που έκανε τα πάντα λάθος. Τελικά συνειδητοποίησα ότι όλα τα μωρά έχουν τις δικές τους συνήθειες και αργά ή γρήγορα θα βρουν το δικό τους ρυθμό στον ύπνο.
5. Ανησυχούσα υπερβολικά για τον ύπνο του παιδιού
Είναι δύσκολο να αποφύγεις την εμμονή με τον ύπνο. Στην πραγματικότητα, όταν έχεις ένα νέο μωρό, ο ύπνος φαίνεται να είναι το επίκεντρο κάθε συζήτησης, ακόμη και με αγνώστους. Αλλά έχασα πάρα πολύ χρόνο και ενέργεια μιλώντας για τον ύπνο και τι θα έπρεπε να είχα κάνει διαφορετικά. Στην πραγματικότητα αυτοί οι μήνες πέρασαν εν ριπή οφθαλμού και το μωρό μου έμαθε να κοιμάται μόνο του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved