«Δεν έχω χρόνο για ψεύτικες φίλες»

Κατευθείαν στο θέμα μας θα μπω... Δεν έχω χρόνο για ψεύτικες φίλες.

Μία Μαμά
«Δεν έχω χρόνο για ψεύτικες φίλες»

Μου αρέσει να πηγαίνω με κάποιες μαμάδες στο πάρκο να παίξουν τα παιδιά μας ή να μαζευόμαστε σε κάποιο σπίτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να έχω μια φίλη με την οποία θα μπορούσα να πάω για φαγητό και να κλάψω για όλα εκείνα που συμβαίνουν στη ζωή μου τρώγοντας ένα κομμάτι σπιτικό cheesecake. Αν η γνωριμία μου με μαμάδες από το σχολείο του παιδιού μου δεν με οδηγούν σε μια τέτοια σχέση, τότε δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει η συντροφιά τους.

Είναι απλά ότι δεν αντέχω να μιλάω συνέχεια για τα ίδια πράγματα. Βρίσκομαι σε αυτή τη φάση της μητρότητας όπου χρειάζομαι ένα φίλο που θα με καταλαβαίνει και θα μιλάμε για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας. Είτε πρόκειται τα παιδιά μας, είτε τη σχέση μας με τον σύζυγό μας. Έχω ανάγκη από μια φίλη που δεν θα με κρίνει αν μια μέρα της πω «Σήμερα μου έσπασε τα νεύρα το παιδί... δεν αντέχω άλλο!» και που δεν θα φοβάται να πει και εκείνη μια μέρα το ίδιο σε εμένα. Αλλά αυτό το κάνεις μόνο με φίλους που νιώθουν ακριβώς το ίδιο όπως και εσύ. Θέλω φίλους που θα βρίσκονται στο πλευρό μου ακόμη και στα χειρότερά μου βοηθώντας με να τα ξεπεράσω.

Έχω μερικούς φίλες που τακτικά βγαίνω για φαγητό μαζί τους. Μπορούμε να πάμε για βόλτα για 3 με 4 ώρες. Ο άνδρας μου αναρωτιέται πώς αυτό μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά εμένα γεμίζουν οι μπαταρίες μου όταν μπορώ να μιλάω με άλλα θηλυκά για εκείνα που μόνο οι γυναίκες μπορούν να κουβεντιάσουν. Πράγματα που μια άλλη γυναίκα δεν μπορεί να συζητήσει σε μια τριαντάλεπτη συνάντηση στην παιδική χαρά όπου το μικρό της παίζει. Ας το παραδεχτούμε, καμιά μαμά δεν συζητάει τα προσωπικά της στην παιδική χαρά με 5 άλλες μαμάδες που ελάχιστα γνωρίζει.

Αν πρέπει να βγω έξω από το σπίτι με φίλους, θέλω να αξίζει. Θέλω να μιλάω για το πώς τσακώθηκα με τον άνδρα μου, γιατί φώναζα στο παιδί μου, για πράγματα που θα με κάνουν ακόμη και να κλάψω μέχρι να ηρεμήσω.

Δεν είναι εύκολο να βρεις φίλους ανάμεσα στις μαμάδες που το παιδί σου κάνει παρέα για να μιλήσεις για το σεξ, για το διαζύγιο και για αυτό που σε πονά περισσότερο.

Ζητώ φιλίες με γυναίκες που θα μπορούν να παραδεχτούν ότι το παιδί τους συμπεριφέρεται άσχημα στο σπίτι, γκρινιάζει, φωνάζει και όχι ότι είναι όλα ρόδινα στη ζωή τους. Την ίδια ανάγκη έχουν πολλές μαμάδες εκεί έξω. Θέλω να μπορώ να πω χωρίς τύψεις ότι πολλές φορές με κουράζουν τα παιδιά, με κάνουν να βαριέμαι, με κάνουν να φωνάζω όσο δεν έχω φωνάξει ποτέ στη ζωή μου και μετά να κλαίω λέγοντας ότι έχω τύψεις... πολλές τύψεις.

Απλά, δεν έχω χρόνο για τίποτε άλλο. Προτιμώ να μην έχω καθόλου φίλους, παρά να βρίσκομαι με ανθρώπους που κοροϊδεύουν ακόμη και τους ίδιους τους, τους εαυτούς για την καθημερινότητά τους.

Meredith Ethington

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved