5 λόγοι που δεν σιχαίνομαι πια τη Γιορτή της Μητέρας, παρόλο που είμαι χωρισμένη με παιδί

Μια μανούλα εξομολογείται πώς βρήκε δύναμη να ξεπεράσει τη θλίψη...

Μία Μαμά
5 λόγοι που δεν σιχαίνομαι πια τη Γιορτή της Μητέρας, παρόλο που είμαι χωρισμένη με παιδί

Οπως φαντάζεστε, το να πάρω διαζύγιο με ένα μωρό ενός έτους δεν ήταν στα αρχικά μου σχέδια. Η πραγματικοτητα έγινε πρόκληση. Εκείνες οι πρώτες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες γαι μας. Το άγχος μου χτυπούσε κόκκινο, η οικογένειά μου ήταν μακριά και ένιωθα πως παλεύω κάθε μερα για όλα. Οταν θυμάμαι την πρώτη μου Γιορτή της Μητέρας σαν χωρισμένη μαμά, μου έρχονται πολύ στενάχωρες σκέψεις και μελαγχολικές αναμνήσεις.. Σιγά σιγά όμως αρχισα να αποκτώ προοπτική.

Οπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Οταν απομακρύνεσαι από το γεγονός, αποκτάς μεγαλυτερη αντικειμενικότητα. Τώρα έχω φτάσει να εκτιμώ την κατάστασή μου, τον γιο μου και τη νέα μου ζωή. Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω και άλλες μανούλες να νιώσουν καλύτερα, θα μοιραστώ τους λογους που δε σιχάινομαι πια την Ημέρα της Μητέρας.

  1. Εμαθα να κάνω πρόγραμμα. Δεν περίμενα ότι θα δυσκολευτώ τόσο στη ζωή μου. Η Γιορτή της Μητέρας ήταν από τις πιο στενάχωρες μέρες του χρόνου. Δεν είχα ποτέ τίποτα να κάνω και ένιωθα απυθμενη μοναξιά. Τώρα προγραμματίζω τη μέρα με άλλες μόνες μανούλες με παιδιά και περνάμε μία υπέροχη γεμάτη μέρα.
  2. Ζητάω αυτό που θέλω. Νόμιζα πως αν ζητήσω κάποιον, του δημιουργώ πρόβλημα ή τον ξεβολεύω. Τώρα μπορεί και να ζητήσω απο τον γιο μου να μου φτιάξει μια ωραία κάρτα για εκείνη τη μέρα, ή από τις φίλες μου να πάρουν τα παιδιά τους και να πάμε όλοι μαζί για ένα ωράιο πρωινό. Αν δε το ζητήσεις, δε θα το έχεις.
  3. Σταμάτησα να νιώθω ενοχές. Υπήρχε ένας καιρός που ένιωθα ένοχη για το διαζυγιό μου ή γιατί έκανα πράγματα μόνη μου. Αυτό τελείωσε. Νιώθω πια ικανοποιημένη με τις επιλογές μου. Ακόμη κι αν τη Μερα της Μητέρας θέλω να κάνω ένα μασάζ, θα πω στον πρώη σύζυγό μου να κρατήσει για λιγο το παιδί, ώστε να έχω χρόνο για μένα. Αν αφήσεις την ενοχή, νιώθεις ελεύθερος άνθρωπος.
  4. Σταμάτησα να αναζητώ την τελειότητα. Οταν μεγάλωνα είχα οραματιστει την τέλεια οικογένεια. Αυτο έπαψε να ισχύει νωρίς. Ειμαι χωρισμένη, εχω ένα φανταστικό παιδί και έχω ξεχάσει την τέλεια φαντασίωσή μου. Αυτό με έχει βοηθήσει να ζω μια μοναδική ζωή και να παίρνω ευτυχία από μικρές στιγμές, όπως όλοι οι κανονικοί άνθρωποι.
  5. Επικεντρώθηκα σε μένα. Οταν νιώθεις άσχημα ή όταν νιώθεις απογοήτευση, είναι εύκολο να σου φταίνε οι άλλοι. Οταν κάνεις συγκρίσεις, πας κατευθείαν για κατάθλιψη. Αποφάσισα να κοιτάξω τον εαυτό μου, να με μάθω καλύτερα, να βρω τη δύναμη μου, να βρω την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη για όλα όσα μου συμβαίνουν, για να μπορώ να γιορτάζω όμορφα αυτή τη μερα.

    Heather Monahan

    Θα βρείτε εδώ, το πρωτότυπο άρθρο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved