«Ποτέ δεν σε ήθελα εδώ, αλλά σε ευχαριστώ...» - Το γράμμα μιας μαμάς προς τη μητριά της κόρης της

Η 39χρονη Candice Curry  έγραψε ένα γράμμα με αποδέκτη τη μητριά της, την 29χρονη Ashley Parish.

«Ποτέ δεν σε ήθελα εδώ, αλλά σε ευχαριστώ...» - Το γράμμα μιας μαμάς προς τη μητριά της κόρης της

Στις περισσότερες περιπτώσεις μια μαμά πότε δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τη νέα σύζυγο του πρώην άνδρα της, πόσο μάλλον όταν στην μέση υπάρχει ένα παιδί που προσπαθεί η κάθε μία να διεκδικήσει με τον δικό της τρόπο. Στην περίπτωση όμως των δύο γυναικών τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διαβάστε το γράμμα και θα καταλάβετε.

«Στη θετή μητέρα της κόρης μου,

Ποτέ δεν σε ήθελα εδώ. Απλά δεν ήσουν ποτέ μέρος του σχεδίου μου. Μεγαλώνοντας και καθώς ονειρευόμουν την οικογένειά μου, ποτέ δεν σε συμπεριελάμβανα.

Δεν ήθελα βοήθεια από μια άλλη γυναίκα για να μεγαλώσω το παιδί μου. Το σχέδιο για την οικογένειά μου περιελάμβανε εμένα, τον άντρα μου και τα παιδιά μας.

Όχι εσένα.

Αμφιβάλλω για το αν ποτέ με ήθελες στη ζωή σου. Αμφιβάλλω για το αν είχες προγραμματίσει να γίνεις μητέρα για ένα παιδί που δεν ήταν δικό σου.

Βάζω στοίχημα πως το δικό σου πλάνο για την οικογένειά σου περιελάμβανε εσένα, τον άντρα σου και τα παιδιά σας. Όχι εμένα και την κόρη μου.

Μπορώ επίσης να βάλω στοίχημα πως όταν ονειρευόσουν να γίνεις μητέρα φανταζόσουν ότι θα γινόταν όταν θα έφερνες στον κόσμο τα παιδιά σου και όχι την ημέρα που θα παντρευόσουν τον άντρα σου. Είμαι αρκετά σίγουρη πως δεν είχες προγραμματίσει ποτέ να είμαι και εγώ εδώ.

Αλλά ο Θεός έχει σχέδια που υπερβαίνουν τα δικά μας και όταν η μικρή οικογένειά μου διαλύθηκε για να σχηματιστούν 2 οικογένειες ήξερα πως θα ερχόσουν.

-90-76

Στο μυαλό μου θα ήσουν ένα τρομερό τέρας και η κόρη μου δεν θα σε ήθελε καθόλου για μητέρα. Ποτέ! Ήλπιζα να μην είσαι ελκυστική και προσευχόμουν η κόρη μου να μην σε προσεγγίσει. Ο πατέρας της θα ήξερε ότι συμβιβαζόταν με τη δεύτερη καλύτερη. Ο διάβολος μπήκε μέσα μου επειδή δεν ήθελα ποτέ να αντιμετωπίσω το γεγονός πως μια άλλη γυναίκα θα γινόταν μητέρα του παιδιού μου κατά την απουσία μου.

Και μετά ήρθες.

Όταν σε γνώρισα για πρώτη φορά, θα ομολογήσω πως δεν ήσουν αυτό που είχα στο μυαλό μου και ένα αισθάνθηκα το αίσθημα της ζήλιας. Υποτίθεται πως θα ήσουν αποκρουστική, θυμάσαι; Αλλά δεν ήσουν. Ήσουν πανέμορφη. Υποτίθεται πως θα ήσουν μια γριά μάγισσα, θυμάσαι; Αλλά δεν ήσουν. Ήσουν μια νέα γλυκιά γυναίκα.

-9897

Τα σχέδιά μου ματαιώθηκαν.

Κατάλαβα από το βλέμμα στο πρόσωπό σου πως το να με συναντήσεις ήταν το ίδιο δύσκολο και για εσένα. Η καρδιά μου αμέσως μαλάκωσε. Αυτό το ευγενικό σου χαμόγελο γαμώτο! Πραγματικά σχεδίαζα να σε μισήσω. Γιατί μου χαλάς το σχέδιό μου;!

Ήθελα να δυσανασχετίσεις αλλά το έκανες αδύνατο και γρήγορα άρχισα να νιώθω ευγνώμων για εσένα.

Αποδέχτηκες την κόρη μας από την πρώτη στιγμή και αγάπησες άνευ όρων τόσο τον πατέρα της όσο και εκείνη. Αυτό είναι ένα αληθινό δώρο για όλους μας. Συμπεριέλαβες την κόρη μας σε οτιδήποτε κάνεις και την έκανες να νιώθει αποδεκτή και να αισθάνεται την αγάπη σου. Βάζεις τη σχέση σου μαζί της πάνω και από αυτή με τον πατέρα της και μόνο μια γενναία και θαρραλέα γυναίκα ξέρει πώς να το κάνει αυτό με τόση χάρη.

Ήξερα όταν ο πατέρας της και εγώ χωρίσαμε και θα έπρεπε να ζήσουμε σε διαφορετικά σπίτια πως θα υπήρχαν στιγμές που θα με χρειαζόταν και εγώ δεν θα ήμουν εκεί. Είμαι τόσο ευγνώμων που είσαι εκεί όταν δεν είμαι εγώ. Είμαι ευγνώμων που ήσουν δίπλα της στα εφηβικά της χρόνια και δεν την απέρριψες ποτέ. Χρειάζεται μια μητέρα στο σπίτι σου και έκανες καταπληκτική δουλειά με το να είσαι μια μητέρα για εκείνη.

Σεβάστηκες τη θέση μου ως μητέρα από την αρχή. Εκτιμώ το γεγονός πως πάντα με ενημερώνεις όταν δεν ξέρεις αν παίρνεις τη σωστή απόφαση σε ό,τι έχει να κάνει με εκείνη. Ξέρω ότι η κατάστασή μας είναι σπάνια. Δεν συναντάς συχνά μια μητέρα και μια μητριά να ανταλλάσσουν μηνύματα για να υπενθυμίσουν η μία στην άλλη ότι την αγαπά και τη σέβεται. Είσαι ένα δώρο.

Εξαιτίας σου και του θάρρους σου να γίνεις μητέρα της κόρης μας με τον τρόπο που το κάνεις, θα είναι μια καλύτερη γυναίκα. Θα μεγαλώσει με περισσότερη αγάπη από αυτή που είχα ποτέ φανταστεί. Δεν ήταν επιλογή της να χωρίσουν οι γονείς της και ακόμα και αν και ούτε εγώ θα το ευχόμουν για κανένα παιδί, είμαι τόσο ευγνώμων που τώρα έχει 4 γονείς που την αγαπούν και τη σέβονται και αντίστοιχα αγαπούν και σέβονται όλοι ο ένας τον άλλο. Είναι συμπονετική λόγω αυτού και καταλαβαίνει πως η αποτυχία σε έναν τομέα μπορεί να μετατραπεί σε ευλογία σε έναν άλλο τομέα.

Δεν σε βλέπω ως συμπλήρωμα όταν δεν είμαι εκεί. Είσαι η μητέρα της όταν είναι μαζί σου και όταν είναι μαζί μου. Είναι ενθουσιασμένη να σε πάρει και να σου πει ιστορίες της όταν είναι σπίτι μου και αυτό κάνει την καρδιά μου να χτυπά από χαρά μέσα μου. Γεμίζω με υπερηφάνεια όταν τυλίγεις τα χέρια σου γύρω μου και μου δίνεις μια αυθεντική και γεμάτη αγάπη αγκαλιά κάθε φορά που συναντιόμαστε.

Γνωρίζω πως είναι όταν μια μητέρα δεν μπορεί να αποδεχτεί συναισθηματικά τη μητριά των παιδιών της στη ζωή τους. Η ευγνωμοσύνη ξεχειλίζει από μέσα μου που μπορούμε να κάνουμε αυτό που είναι πραγματικά σωστό για την κόρη μας. Σε ευχαριστώ που είσαι τόσο ώριμη και μεγαλώνουμε μαζί την κόρη μου.

Υπόσχομαι να σέβομαι πάντα τη συμβολή σου στην ανάθρεψη της κόρης μου. Υπόσχομαι να μη μειώσω ποτέ τη θέση που έχεις στη ζωή της ή να σε κάνω να νιώσεις ότι δεν είσαι μητέρα της. Υπόσχομαι να τη μεγαλώσω και να είναι ευγνώμων που έχει δύο δυνατές και γενναίες γυναίκες στη ζωή της που είχαν το κουράγιο να τη μεγαλώσουν μαζί. Ακόμα και αν η σχέση μας είναι ειρηνική, προσεύχομαι να μην το ζήσει ποτέ. Αλλά αν ποτέ βρεθεί στην ίδια θέση, υπόσχομαι να αποτελέσω παράδειγμα για εκείνη και πώς θα μπορούσε να είναι το να μεγαλώνεις παιδιά με έναν άλλο άνθρωπο.

Είσαι είσαι ένα σπάνιο και πανέμορφο στολίδι.

Ο Θεός να σε ευλογεί. Σε αγαπώ»

Διαβάστε επίσης

«Πιστεύω θα ήμουν καλύτερη μητέρα αν δεν θύμωνα τόσο συχνά»
Όλα όσα «βασανίζουν» μία μαμά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved