Το λες και τεμπέλικο κέικ με δύο υλικά!

Το λες και τεμπέλικο κέικ με δύο υλικά!

Πιο γρήγορο και τεμπέλικο κέικ δε έχετε ξαναφτιάξει!

Το λες και τεμπέλικο κέικ με δύο υλικά!

Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά το Babka. Είναι ένα είδος τσουρεκιού γεμισμένο με σοκολάτα, η ζύμη του οποίου χαράζεται και στη συνέχεια πλέκεται δημιουργώντας «πτυχές» από τις οποίες ξεπηδά λαχταριστή η σοκολάτα καθώς ψήνεται. Μμμμμ και μόνο που το σκέφτομαι…

Η διαδικασία όμως παρασκευής του είναι αρκετά χρονοβόρα κι αυτό είναι κάτι αποτρεπτικό για μένα, που ενώ λατρεύω τη μαγειρική δεν έχω τον χρόνο και ούτε θέλω να περνάω πολύ ώρα στην κουζίνα. Αυτό δεν το θέλουν ούτε τα παιδιά μου. Και φαντάζομαι, τα περισσότερα παιδιά.

Όταν τα παιδιά ζητάνε κάτι για να φάνε (και ειδικά γλυκό), πιστεύουν πως αυτό είτε είναι ήδη έτοιμο ή μπορεί να είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο λεπτό. Όταν λοιπόν δοκίμασαν babka, θεώρησαν απόλυτα φυσιολογικό, να το ζητήσουν ένα απόγευμα λίγο μετά το τέλος των εργασιών του σχολείου και λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαδρομές σε αγγλικά και ποδόσφαιρα.

Ωραία ιδέα, δε λέω, να ψήσουμε ένα babka. Αλλά ποιός περιμένει με τις ώρες να φουσκώσει και να ξαναφουσκώσει η ζύμη; Πάντως όχι εγώ. Κι έτσι γεννήθηκε αυτή εδώ η ιδέα. Η οποία χρειάζεται μόνο δύο υλικά, άντε κι ένα τρίτο (προαιρετικό) και 40 λεπτά ψήσιμο κι ύστερα απολαμβάνεις φρεσκοψημμένη πλεξούδα σφολιάτας γεμισμένη με πραλίνα φουντουκιού!

Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτα
πραλίνα φουντουκιού
νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Ανοίγω στον πάγκο και τα δύο φύλλα σφολιάτας και τα ενώνω σε ένα.
Απλώνω στη σφολιάτα τη πραλίνα φουντουκιού αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. από κάθε πλευρά.
Γυρίζω τη φαρδιά πλευρά της σφολιάτας προς τη μεριά μου και τυλίγω σε ρολό.

Κόβω το ρολό κάθετα στη μέση ώστε να έχω δύο κομμάτια. Αρχίζω να τα πλέκω όπως το τσουρέκι

Με την κομμένη πλευρά να κοιτά προς τα πάνω τυλίγω σε μια μακριά πλεξούδα και στη συνέχεια την διπλώνω και την τυλίγω ξανά.
Μεταφέρω τη σφολιάτα στη φόρμα που χρησιμοποιώ την οποία έχω βουτυρώσει καλά.
Αλείφω την επιφάνεια της με αυγό και πασπαλίζω με τις νιφάδες σοκολάτας.
Ψήνω στους 180 για 40 περίπου λεπτά.

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

8.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Cars 3 Crazy 8 Αυτοκινητάκια-3 Σχέδια (DYB03)
17.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Barbie Παραμυθένια Μεταμόρφωση 3 Σε 1 (DHC39)
19.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Hot Wheels Ουρανοξύστης (CDL36)
22.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ντύσιμο κούκλας σετ μπαλαρίνα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς να διδάξετε ηθικές αξίες στο παιδί σας

Πώς να διδάξετε ηθικές αξίες στο παιδί σας

Τα παιδιά από την φύση τους είναι αυθόρμητα πλάσματα και δεν έχουν…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κιλά στην εγκυμοσύνη: Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για να μην αγχωθείς

Κιλά στην εγκυμοσύνη: Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για να μην αγχωθείς

Τα κιλά της εγκυμοσύνης αγχώνουν τις γυναίκες. Συνήθως όχι κατά τη διάρκεια…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σωστές στάσεις θηλασμού:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σωστές στάσεις θηλασμού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Συχνά πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να θηλάσουν καθώς δεν γνωρίζουν πώς να κρατούν…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ορίστε 90 τρόποι για να δεθείτε με το παιδί σας

Ορίστε 90 τρόποι για να δεθείτε με το παιδί σας

Μήπως ψάχνετε τρόπους για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο το δέσιμο με το…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης