Κολατσιό για το σχολείο: Σπιτικά κρουασανάκια της μαμάς μου

Μετά τον καθημερινό «πονοκέφαλο» του «τι θα φάμε σήμερα μαμά», όταν ξεκινούν τα σχολεία, ξεκινά κι ο «πονοκέφαλος» του σχολικού κολατσιού!!!

Mamatsita
Κολατσιό για το σχολείο: Σπιτικά κρουασανάκια της μαμάς μου

Εντάξει, θα φτιάξεις και τοστάκι..., θα φτιάξεις και σάντουιτς..., θα φτιάξεις και το αγαπημένο κέικ βανίλιας..., θα τα στείλεις στο σχολείο και κάπου λίγο πριν συμπληρωθεί ο μήνας (να μην σου πω το εικοσαήμερο), θ’ αρχίσει η γκρίνια του ... «Πάλι το ίδιο κολατσιό;» The story of my life ή όπως αλλιώς το ονομάζω εγώ... «ιστορίες καθημερινής mamatsita(s)«!!! Θα προσπαθήσω να διευκολύνω λιγουλάκι τα πράγματα! Σήμερα θα φτιάξουμε μία από τις αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών μου. Κρουασανάκια!

Ένα εύκολο ζυμαράκι που με δύο – τρεις κινήσεις μετατρέπεται σε πεντανόστιμες μπουκίτσες που λατρεύουν τα παιδιά. Μας τις έφτιαχνε κι η δική μου μαμά όταν ήμασταν μικρά κι είχαμε... ανάγκη. Τώρα πια αν την ρωτήσεις θα σου πει... «Αν ήξερα πως θα βάλετε τόσα κιλά πάνω σας, δεν θα επέμενα τότε τόσο πολύ.» Μπράβο μαμά ευχαριστούμε! Τέλος πάντων, μαζί με τα κιλά μας έμεινε κι αυτή η απίθανη γεύση.

kroyasanakia 3

Υλικά:
Για τα κρουασανάκια λοιπόν, της μαμάς μου θα χρειαστείς:
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ μπολ βάζεις όλα τα υλικά (εκτός του κρόκου) και ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι (τόσο, ώστε να φτιάξεις ένα μαλακό κι εύπλαστο ζυμαράκι). Το σκεπάζεις και το αφήνεις για μισή ώρα περίπου σε θερμό περιβάλλον, έτσι ώστε να φουσκώσει.

Κατόπιν χωρίζεις τη ζύμη σε 3 μπαλάκια. Ανοίγεις κάθε μπαλάκι με πλάστη και χαράζεις 8 κομμάτια (όπως την πίτσα). Τοποθετείς την γέμιση στο φαρδύ μέρος, κλείνεις από τα πλάγια για να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγεις. Τ’αλείφεις με τον κρόκο του αυγού και ψήνεις σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα κρουασανάκια σου να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

KROYASANAKIA 2

Τα δικά μου πιτσιρίκια, έχουν αδυναμία στα λουκανικοκρουασανάκια, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να τα γεμίσεις με ότι τυράκι έχεις στο ψυγείο σου φτιάχνοντας έτσι, τυροπιτοκρουασανάκια. ‘Η μπορείς να τα γεμίσεις με ψιλοκομμένο ζαμπόν και φέτα, φτιάχνοντας έτσι ζαμπονοτυροκρουασανάκια. Χμ, να θυμηθώ να χρησιμοποιήσω αυτή την λέξη όταν παίζουμε κρεμάλα! Ένα είναι το σίγουρο, τα πιτσιρίκια σου θα τα λατρέψουν και την επόμενη φορά θα χρειαστεί να κάνεις διπλή δόση γιατί θα δεις πως θα τα λατρέψουν κι οι συμμαθητές τους.

Να θυμάσαι: Μην πέφτεις στη παγίδα του κατεψυγμένου. Θυμήσου να τα φτιάξεις και για το παιδικό πάρτι. Θα γίνουν ανάρπαστα και θα κερδίσεις και τις εντυπώσεις.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved