Ένα κέικ-cheesecake στο φούρνο

Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά σ’ αυτό το σπίτι και νομίζω πως όσοι διαβάζουν αυτό το blog καθώς κι όσοι με ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (βλ.facebook & instagram), θα το έχουν καταλάβει από τις διάφορες αναρτήσεις που κάνω συχνά-πυκνά.

Mamatsita
Ένα κέικ-cheesecake στο φούρνο

Αυτό εδώ το κέικ – cheesecake είναι λίγο διαφορετικό από αυτά που σε έχω συνηθίσει, καθώς είναι ένα cheesecake που δεν παγώνει στο ψυγείο, αλλά ψήνεται στο φούρνο. Και το λέω και κέικ, γιατί εμφανισιακά φέρνει περισσότερο σε αυτό, παρά στο κλασσικό αμερικάνικο cheesecake φούρνου.

20160520 182918

Η δική μου εκδοχή είναι με ανθότυρο.

Είναι φυσικά μια πολύ εύκολη συνταγή, από αυτές που σου και μου αρέσουν, που δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Κάτι που επίσης, σου και μου αρέσει!!!

Υλικά
600 γρ. ανθότυρο
5 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
4 κ σ μέλι
4 κ σ κορν φλάουρ
2 κ γλ βανίλια υγρή (ή ένα φακελάκι βανιλέτα)
μία πρέζα αλάτι
5 κ σ ζάχαρη
φράουλες & ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ, χτυπάς τους 5 κρόκους, προσθέτεις το ανθότυρο, το μέλι, το κορν φλάουρ, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύεις καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς με το μίξερ τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και προσθέτεις σταδιακά την ζάχαρη,
ενώ συνεχίζεις το χτύπημα. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν σχηματίζει στην επιφάνεια της κορφούλες και «στέκεται». Αυτό θα σου πάρει γύρω στα 5 λεπτά.

cheesecake1

3. Προσθέτεις σχεδόν την μισή μαρέγκα στο μίγμα του τυριού και ανακατεύεις πολύ πολύ απαλά με μια σπάτουλα.
Συνεχίζεις κάνοντας το ίδιο και με την υπόλοιπη μαρέγκα.
4. Βάζεις αυτό το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, την οποία έχεις βουτυρώσει αρκετά καλά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά.

Βγάζοντας το κέικ από το φούρνο θα παρατηρήσεις πως ...ξεφουσκώνει. Μην ανησυχήσεις καθόλου. Έτσι γίνεται! Άφησε το να κρυώσει και μετά βγάλτο από την φόρμα. Γαρνίρισε το με φράουλες και πασπάλισε το με ζάχαρη άχνη. Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι άλλο φρούτο έχεις.

cheesecake

Το σκέφτομαι την επόμενη φορά με κεράσια (χωρίς το κουκουτσάκι) ή όταν θα βγουν τα σύκα, με σύκα και μέλι. Και τώρα που είπα μέλι. Και το μέλι του πηγαίνει. Το δοκίμασα έτσι την επόμενη μέρα και ήταν εξαιρετικό. Και το σιρόπι σοκολάτας του πηγαίνει. Έτσι το προτίμησαν τα παιδιά μου. Με φράουλες και σιρόπι σοκολάτας. Οι επιλογές είναι πολλές. Κάνε αυτό το κέικ – cheesecake και απόλαυσε το όπως τραβάει η όρεξη σου.

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook

Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved