Γιατί πρέπει τα εντάξετε τα φιστίκια νωρίς στη διατροφή του μωρού

Με ποιο τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτύξει το μωρό αλλεργία στο φιστίκι.

Γιατί πρέπει τα εντάξετε τα φιστίκια νωρίς στη διατροφή του μωρού

Μια νέα μελέτη από τον Καναδά δείχνει ότι τα παιδιά που δεν τρώνε φιστίκια πριν γίνουν ενός έτους, είναι πιθανόν να αναπτύξουν αλλεργία στα φιστίκια στην ηλικία των 3 ετών.

Ειδικότερα, οι πιθανότητες τα μωρά να παρουσιάσουν κλινική αλλεργία στο φιστίκι κατά την ηλικία των τριών ετών είναι τέσσερις φορές περισσότερες από τα παιδιά που έτρωγαν φιστίκια τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

Τα στοιχεία προέκυψαν από μακροχρόνια μελέτη που ερεύνησε τα αίτια μιας σειράς χρόνιων παθήσεων, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες και η παχυσαρκία και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.600 παιδιά.

Τα βρέφη που κατανάλωναν συχνά και τακτικά προϊόντα φιστικιών πριν από την ηλικία των έξι μηνών δεν παρουσίασαν αλλεργία στα φιστίκια όταν έγιναν τριών ετών.

Ο επικεφαλής ερευνητής Elinor Simons υποστηρίζει ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ακόμη και τα μωρά με χαμηλό κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργίας θα πρέπει να καταναλώνουν φιστίκια νωρίς.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδιά που δεν είχαν εντάξει φιστίκι στη διατροφή τους μέχρι την ηλικία των 18 μηνών είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία σε αυτά σε σύγκριση με τα παιδιά που άρχισαν να τρώνε φιστίκια πριν γίνουν εννέα μηνών.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice».

Η αλλεργία στα φιστίκια συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Είναι πολύ «ανθεκτική αλλεργία» και σπανίως ξεπερνιέται με την πάροδο του χρόνου.Μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης έχουν τα παιδιά με οικογενειακό ιστορικό αλλεργίας σε φιστίκια, αυτά που έχουν έκζεμα ή αλλεργία στο αυγό.

Πηγή: www.thestar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved