Τι πρέπει να κάνετε για να μην «πετρώσει» το στήθος σας ενώ θηλάζετε!

Ο θηλασμός, όπως τονίζουμε με κάθε ευκαιρία μέσα από το mothersblog.gr, είναι ό,τι πιο πολύτιμο για το μωρό που έχετε φέρει στον κόσμο.

Τι πρέπει να κάνετε για να μην «πετρώσει» το στήθος σας ενώ θηλάζετε!

Μερικές φορές, όμως, υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που σας δυσκολεύουν στον θηλασμό ή μπορεί και να τον διακόψουν ολοκληρωτικά. Όπως είναι το «πέτρωμα» του στήθος την περίοδο του θηλασμού. Αυτό γίνεται από λάθος της νέας μανούλας που αφήνει για πολύ μέσα στο στήθος το γάλα. Αυτό κάθεται λοιπόν στάσιμο στους γαλακτοφόρους πόρους του στήθους, αυτοί φράζουν και το γάλα γυρνά πίσω εφόσον δεν βγαίνει από τον κάθε μαστό. Το αποτέλεσμα; Το γάλα συσσωρεύεται σε κάποιο σημείο του μαστού το οποίο σκληραίνει και πονάει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να θηλάζετε. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να επιμείνετε και να βγάζετε όσο περισσότερο γάλα μπορείτε. Επίσης, θα σας βοηθήσει μία ζεστή κομπρέσα που θα βάλετε πάνω στο στήθος που έχει «πετρώσει». Όταν κάνετε θηλασμό, καλό είναι να κάνετε μασάζ στους μαστούς σας ώστε να ενεργοποιήσετε τους αδένες. Και όταν τελειώσετε τον θηλασμό, βάλτε στην περιοχή πάγο για περίπου είκοσι λεπτά.
Έτσι, μόνο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα παραπάνω. Αν όμως παρ' όλα αυτά έχετε κάνει τα παραπάνω και ο πόνος συνεχίζει ενώ μπορεί να παρουσιάσετε και πυρετό, καλό είναι να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό σας καθώς το πιθανότερο είναι να έχετε κάνει φλεγμονή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved