Κάπως έτσι μοιάζει η ενδομητρίωση για όσους δεν γνωρίζουν

Ενδομητρίωση, η φωτογραφία αυτής της γυναίκας έγινε viral!

Κάπως έτσι μοιάζει η ενδομητρίωση για όσους δεν γνωρίζουν

Από το να υποφέρει μια γυναίκα στη σιωπή, αποφάσισε να δημοσιεύσει φωτογραφίες της και να δείξει πώς μοιάζει η ενδομητρίωση και τι ακριβώς κάνει στο σώμα της.

Η Thessy Kouzoukas, που από το όνομά της καταλαβαίνουμε ότι είναι ελληνικής καταγωγής, δεν έγραψε μόνο για την εμπειρία της, αλλά επίσης δημοσίευσε φωτογραφίες της πριν και μετά την έξαρση των συμπτωμάτων τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Αν και παγκοσμίως, 176 εκατομμύρια γυναίκες πάσχουν από ενδομητρίωση και υποφέρουν από την επίπονη και χρόνια αυτή κατάσταση, πολλές δεν νοιώθουν άνετα να μιλούν για αυτή. «Απλά μπορεί να το βρείτε σοκαριστικό. Αυτή είμαι εγώ. Αυτή είναι η ενδομητρίωση!», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Ποτέ δεν είχα πρόθεση να μοιραστώ αυτές τις φωτογραφίες, καθώς είμαι γυμνή, αλλά Θεέ μου, δεν μπορώ απλά να πιστέψω από τα μηνύματα που λαμβάνω, ότι κορίτσια που έχουν ενδομητρίωση νιώθουν μόνα!».


https://www.instagram.com/p/BWbJmpylIkx/

Η φωτογραφία στα αριστερά δείχνει την κοιλιά της Thessy τρεις εβδομάδες μετά τη ρήξη μιας ωοθηκικής κύστης, σε σύγκριση με το πώς είναι η κοιλιά της δύο εβδομάδες αργότερα. «Στη δεξιά φωτογραφία είμαι εγώ τώρα, μετά τη χρήση ενός φαρμάκου που έχει σταματήσει όλες τις ορμόνες μου και με έστειλε στην εμμηνόπαυση σε ηλικία 27 ετών».

Η Thessy, λάμβανε αυτή τη φαρμακευτική αγωγή ώστε να προετοιμάσει το σώμα της για χειρουργική επέμβαση, αφαιρώντας μια για πάντα την ενδομητρίωση και τις κύστες όπου έχει, κάτι που τελικά έγινε, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.. «Η ενδομητρίωση δεν είναι αστείο. Η χειρουργική επέμβαση θα διαρκέσει πάνω από 7 ώρες και θα μείνω στο νοσοκομείο πάνω από μία εβδομάδα. Σας παρακαλώ μιλήστε για την ενδομητρίωση».


https://www.instagram.com/p/BW_0ibJF5ez/

Μία στις 10 γυναίκες, υποφέρει από ενδομητρίωση. Η ενδομητρίωση είναι η πάθηση όπου τα κύτταρα εσωτερικού της μήτρας βρίσκονται σε τοποθεσίες εκτός αυτής, όπως μέσα στην κοιλιά. Τα κύτταρα αυτά που έχουν εμφυτευτεί μέσα στη κοιλιά κάνουν με τον ορμονολογικό κύκλο της γυναίκας εμμηνορυσία-περιόδους εσωτερικά στην κοιλιά, με αποτέλεσμα ποσότητα αίματος να εγκλωβίζεται δημιουργώντας φλεγμονή, πόνο και ουλώδη ιστό-ίνωση.

Μεταξύ άλλων συμπτωμάτων, η ενδομητρίωση προκαλεί, πόνο, αιμορραγία, ληθαργικότητα, ναυτία, χρόνια κόπωση, κατάθλιψη, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις όπως οι μύκητες και λιποθυμικές τάσεις ή λιποθυμία κατά την περίοδο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της και τι πραγματικά κάνει η ενδομητρίωση στο σώμα της στη gallery, που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:
Οι γυναίκες με ενδομητρίωση κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθεια

Ενδομητρίωση: Ο σκιώδης εισβολέας και ο ύπουλος εχθρός της γονιμότητας

Ενδομητρίωση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved