Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2017: Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) που έχει ως στόχο την πληροφόρηση και την εκπαίδευση της μητέρας γύρω από το θηλασμό καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα για την υγιή ανάπτυξη τόσο της ίδιας όσο και του μωρού της.

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2017: Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού.

wbw2017logoGR

Το σύνθημα για το 2017 είναι «Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!» και η #ΠΕΘ2017 καλεί όλους τους υποστηρικτές και όσους εργάζονται εθελοντικά για τον θηλασμό, τους φορείς λήψης αποφάσεων και όλους όσους συμμετέχουν στη γιορτή, να δημιουργήσουν νέες και στοχευμένες συνεργασίες σε οποιοδήποτε επίπεδο δρα ο καθένας.

Το κέντρο του λογότυπου απεικονίζει μια «τριάδα» με δύο ενήλικες και ένα βρέφος, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης. Οι αναλογίες και οι μορφές μεταξύ των δύο ενηλίκων έχουν εξισορροπηθεί για να συμβολίζουν την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τη συνεργασία στην ανατροφή- τον πυρήνα μιας επιτυχημένης συνεργασίας.

wbw2017logo2

Η μπλε γραμμή γύρω από την τριάδα αναφέρεται στον Στόχο 17 των ΣΑΑ που προσκαλεί σε πολυεπίπεδη συνεργασία και στηρίζεται σε πολλές διαφορετικές συνεργασίες για την υποστήριξη της καμπάνιας για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το κενό στη γραμμή που ενώνει την τριάδα με το υπόλοιπο λογότυπο τονίζει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που χρειάζεται να γίνουν για την υποστήριξη του θηλασμού κι ότι μόνο μαζί μπορούμε να επιτύχουμε παγκόσμια αειφόρο ανάπτυξη - μέσα από τη συνεργασία.

greek1

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Ammar Khalifa όπως ζητήθηκε από την WABA, η οποία κατέχει και τα πνευματικά δικαιώματα.

Η καμπάνια της WABA Θερμή Αλυσίδα για την Υποστήριξη του Θηλασμού επιδιώκει τη σύνδεση διαφορετικών υποστηρικτών του θηλασμού σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να παρέχουν συνεχή φροντίδα στις μητέρες και τα βρέφη για τις πρώτες 1.000 μέρες. Ξεκινά πολύ πριν τη γέννηση του μωρού και συνεχίζει μέχρι τα δύο πρώτα χρόνια του παιδιού και περισσότερο. Η σαφήνεια στα μηνύματα που περνούν και τις πληροφορίες που παρέχονται διά μέσου της θερμής αλυσίδας μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η δυάδα μητέρας-παιδιού θα ωφεληθεί από τη συνεχή υποστήριξη και την εξειδικευμένη βοήθεια. Οι γονείς χρειάζονται ενδυνάμωση και προστασία από λανθασμένες πληροφορίες.

Θερμή Αλυσίδα

Την περασμένη χρονιά η WABA κατηγοριοποίησε τους 17 Στόχους για Αειφόρο Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών σε τέσσερις Θεματικές Ενότητες που συνδέονται μεταξύ τους και με τον θηλασμό.
• Διατροφή, Επισιτιστική Ασφάλεια και Μείωση της Φτώχειας
• Επιβίωση, Υγεία και Ευημερία
• Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή
• Γυναικεία Παραγωγικότητα και Εργασία

Στόχος είναι, με τη συνδρομή όλων, να προωθηθεί και να υποστηριχθεί ο θηλασμός σε όλο τον κόσμο.

Πηγή:http://waba.org.my/warm-chain/
http://www.lllgreece.org

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμιστές του θηλασμού: Η ορμόνη της μητρότητας και η ορμόνη της αγάπης
Ποιες είναι οι πιο συχνές ανησυχίες της νέας μητέρας για τον θηλασμό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved