Επτά ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στο γιατρό σας, αλλά διστάζετε

Υπάρχουν πολλά που στροβιλίζουν στο μυαλό μας, σχετικά με θέματα υγείας, αλλά διστάζουμε να ρωτήσουμε το γιατρό μας.

Επτά ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στο γιατρό σας, αλλά διστάζετε

Είτε γιατί δε δίνουμε σημασία σε κάποια σημάδια, είτε γιατί δεν τα θεωρούμε ως σοβαρά είτε γιατί θεωρούμε όσα μας προβληματίζουν ως κάποια δική μας υπερβολή. Ωστόσο, ακόμη και το πιο ασήμαντο, αν νιώθουμε ότι μας ανησυχεί ή βλέπουμε κάτι περίεργο ή μία ξαφνική αλλαγή, θα πρέπει να ρωτάμε το γιατρό. Και ας είναι στην τελική, μία υπερβολή μας.

Ιδού, κάποιες περιπτώσεις που θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό, διότι στην πραγματικότητα μπορεί να είναι σοβαρότερες, απ’ ο, τι νομίζουμε

Γιατί δε μπορώ να χάσω βάρος;

Το θέμα του βάρους απασχολεί πολλές γυναίκες. Ειδικά, όταν κάνετε δίαιτα ή προσέχετε τη διατροφή σας και βλέπετε ότι δεν χάνετε κιλά, ενώ θα έπρεπε, σκέφτεστε τι δεν πάει καλά. Μη διατάζετε, λοιπόν, να ρωτήσετε το γιατρό, διότι η δυσκολία του να χάσετε βάρος μπορεί να οφείλεται και σε κάποιο ιατρικό πρόβλημα ή πάθηση που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε.

erotiseis pou distazoun na kanoun oi gunaikessto giatro 1

Γιατί παίρνω ή χάνω ξαφνικά βάρος;

Χωρίς να κάνετε κάποια δίαιτα, χάνετε βάρος. Ή χωρίς να τρώτε παχυντικά, παίρνετε βάρος. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό, διότι επίσης, μπορεί να οφείλεται σε κάποια πάθηση.

Γιατί πονάω στο σεξ;

Πολλές είναι οι γυναίκες, που παραπονιούνται ότι πονάνε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Και ο πόνος αυτός μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους, αλλά μπορεί και να οφείλεται σε κάποια φλεγμονή, όπως η κολπίτιδα. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε μία άλλη σοβαρή πάθηση, την ενδομητρίωση. Σε κάθε περίπτωση, μην αισθάνεστε ντροπή ούτε πρέπει να το αμελήσετε και να ρωτήσετε σχετικά τον γυναικολόγο σας.

Γιατί έχω τριχοφυΐα στο πρόσωπο;

Κάποιες γυναίκες αναπτύσσουν τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Πέραν του αισθητικού κομματιού, η έντονη τριχοφυΐα, μπορεί να αποτελεί κι ένδειξη υπερβολικής παραγωγής ορμονών. Οπότε, ρωτήστε το γιατρό αν η ξαφνική τριχοφυΐα στο πρόσωπό σας είναι κάτι φυσιολογικό ή συμβαίνει κάτι άλλο.

erotiseis pou distazoun na kanoun oi gunaikessto giatro 4

Είναι σοβαρές οι αλλεργίες μου;

Πολλοί, συχνά, προσαρμόζονται στα συμπτώματα των αλλεργιών τους – φτέρνισμα, ρινική καταρροή, κνησμώδη μάτια κλπ – σε σημείο, που να μη συνειδητοποιούν ότι αυτές, χειροτερεύουν. Μην αφήνεστε. Ακόμη και αν έχετε απλώς ένα μπούκωμα την άνοιξη ή φτερνίζεστε όταν βρίσκεστε δίπλα σε μία γάτα, ρωτήστε το γιατρό σας, προκειμένου να σας ενημερώσει σχετικά.

Μπορεί να είναι καρκίνος;

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι έχουμε ένα άγχος με τον καρκίνο και αν βλέπουμε κάτι «ύποπτο» ανησυχούμε. Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι συνήθως αποδίδουμε την ανησυχία μας σε μία υπερβολή μας και δεν ψαχνόμαστε περαιτέρω. Ωστόσο, αν δούμε κάτι «ύποπτο» ή εντοπίσουμε κάτι στο σώμα μας, που μας προβληματίζει, θα πρέπει να ρωτήσουμε το γιατρό. Ακόμη και για μια ελιά, που ενδεχομένως να σας μοιάζει «αθώα», αν δείτε ότι είναι ασυνήθιστη ή υπάρχουν κάποιες αλλαγές γύρω από την περιοχή, ρωτήστε το γιατρό. Ενδεχομένως, να είναι ακόμη και μία πρώιμη «προειδοποίηση» για κάποιο σχετικό πρόβλημα.

erotiseis pou distazoun na kanoun oi gunaikessto giatro 2

Έχω κατάθλιψη;

Πριν κάποια χρόνια, η κατάθλιψη αποτελούσε ταμπού και το να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ήταν κάτι σαν μυστικό, αφού υπήρχε ο φόβος το πώς θα σε αντιμετωπίσει ο περίγυρος. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων και την κορύφωση του άγχους, λόγω των δυσκολιών, όλο και περισσότεροι επισκέπτονται έναν ειδικό, όταν αισθάνονται ότι έχουν κατάθλιψη ή έχουν τα σημάδια εκείνα που μαρτυρούν ότι μπορεί και να υποφέρουν. Οπότε κι εσείς μη διστάζετε να ρωτήσετε έναν ειδικό

Διαβάστε ακόμη:
Γράμμα στον γιατρό μου: «Συγγνώμη που ήμουν μια δύσκολη, εκνευριστική και απαιτητική ασθενής!»
Σεξ και γυναίκες: Τα 11 πράγματα που ντρέπεστε να ρωτήσετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved