Τρως κόκκινες καυτερές πιπεριές; Θα ζήσεις περισσότερο

Αν αρέσουν και σε εσένα τα καυτερά φαγητά, οι πικάντικες γεύσεις και προτιμάς τις κόκκινες καυτερές πιπεριές, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι έχεις βρει το μυστικό της μακροζωίας.

Τρως κόκκινες καυτερές πιπεριές; Θα ζήσεις περισσότερο

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Βέρμοντ, οι άνθρωποι που συνήθιζαν να τρώνε τα καυτερά φαγητά και δη πιπεριές, είχαν 13% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, από αυτούς που δεν έτρωγαν. Φαίνεται ότι τα καυτερά συστατικά τους μειώνουν τις πιθανότητες για καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Για τη σχετική μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα από 16 χιλιάδες Αμερικανούς, ηλικίας τουλάχιστον 18 χρόνων, τους οποίους παρακολουθούσαν για 23 χρόνια. Μετά από ένα διάστημα 18.9 ετών, οι ερευνητές κατέγραψαν τον αριθμό θανάτων και τις αιτίες που προκλήθηκαν. Και σύμφωνα με τα ευρήματα, η θνησιμότητα των συμμετεχόντων, που κατανάλωναν τσίλι πιπεριές ήταν 21,6, ενώ εκείνη όσων δεν κατανάλωναν, ανήλθε στο 33,6%. Μία διαφορά, δηλαδή, της τάξης του 12%.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως τα δημογραφικά στοιχεία, ο τρόπος ζωής, κλινικά χαρακτηριστικά κ.α. ο ξαφνικός θάνατος όσων κατανάλωναν καυτερές πιπεριές ήταν μικρότερος κατά 13% σε σχέση με όσους τις απέφευγαν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved