Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Με αφορμή τον περασμένο μήνα, Οκτώβριο, ο οποίος είναι ο μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με την ειδικό για ένα θέμα εξαιρετικά «φλέγον» που αφορά σε όλες τις γυναίκες.

Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Αυτό διότι η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. Ειδική να μας μεταφέρει ό,τι νεότερο αφορά στην πρόληψη είναι η κυρία Γεωργία Καρβούνη, ακτινολόγος με εξειδίκευση στις παθήσεις του μαστού και συνεργάτης της Ορθοβιοτικής.

Ποιες ηλικίες είναι πιο επίφοβες; Η αλήθεια είναι πως το «μυστικό» βρίσκεται στην έγκυρη εξέταση. Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να εξεταστεί μία γυναίκα; Η απάντηση είναι ρητή: Από πάρα πολύ μικρή ηλικία, από την αρχή της έμμηνου ρύσεως.

Το γεγονός ότι η κυρία Καρβούνη έζησε για αρκετά χρόνια στην Αμερική, μας δίνει την ευκαιρία να τη ρωτήσουμε για τη διαφορά στην κουλτούρα μεταξύ των Ελληνίδων και των Αμερικανίδων, όσον αφορά στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Δείτε το βίντεο και μάθετε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία από την ειδικό:

{youtube}N4rIy1v8oaM&feature{/youtube}

Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Αν η αντιμετώπιση της νόσου γίνει σε αρχικό στάδιο, το ποσοστό ίασης ξεπερνά πολλές φορές το 97%. Στόχος, λοιπόν, είναι η πρόληψη.
Έχετε μία ώρα; Γιατί ακριβώς τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζονται για την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού (καρκίνος, κυστικές ινώσεις, κλπ), στο One Stop Breast Awareness Center της Ορθοβιοτικής. Σε μία ώρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε και να έχετε τα αποτελέσματα για τις εξής εξετάσεις: Ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, ελαστογραφία μαστών, θερμογραφία μαστών.
Τι θα πρέπει να θυμόσαστε για να μην χρειαστεί να παλέψετε... στήθος με στήθος;

ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ, η επιστήθια φίλη σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved