Εμμηνόπαυση και αντισύλληψη: Είναι απαραίτητη και για πόσο διάστημα;

Είναι αλήθεια ότι μία γυναίκα στα 40 της είναι περίπου κατά 50% λιγότερο γόνιμη από τις γυναίκες που είναι 20 ετών. Επίσης τα ωάριά της, δεν είναι της ίδιας ποιότητας με τα ωάρια της 20χρονης και οι ωοθυλακιορρηξίες είναι λιγότερο συχνές μέχρι να σταματήσουν τελείως στην εμμηνόπαυση.

Εμμηνόπαυση και αντισύλληψη: Είναι απαραίτητη και για πόσο διάστημα;

Έτσι, πολλές γυναίκες που πλησιάζουν την εμμηνόπαυση συχνά θεωρούν λανθασμένα ότι δεν χρειάζονται πλέον αντισύλληψη. Όμως, η εγκυμοσύνη είναι δυνατόν να συμβεί. Εάν δεν λαμβάνετε καμία προστασία και οι περίοδοι σας ξαφνικά σταματήσουν, θα υποθέσετε ότι είναι εξαιτίας της εμμηνόπαυσης αλλά στην πραγματικότητα έχετε μείνει έγκυος!

Παρ΄όλο που πολλά μωρά που γεννιούνται από μεγαλύτερες μητέρες είναι απόλυτα φυσιολογικά, η πιθανότητα γενετικών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο Down, είναι μεγάλη και συνεχώς αυξάνεται. Επιπλέον, ο κίνδυνος αποβολής είναι πιο πιθανός στις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες.
Για τους παραπάνω λόγους η αντισύλληψη είναι αρκετά σημαντική για μια γυναίκα στα τέλη της δεκαετίας των 40 όπως και για να μία γυναίκα στα 20.

Η αντισύλληψη θα πρέπει να συνεχίζεται για τουλάχιστον 12 μήνες μετά την τελευταία περίοδο μιας γυναίκας στην ηλικία των 50. Οι γυναίκες με πρώιμη εμμηνόπαυση θα πρέπει να λάβουν την αντισυλληπτική θεραπεία για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά από την τελευταία περίοδο.Τα συνδυασμένα αντισυλληπτικά (γνωστά ως το χάπι), το αντισυλληπτικό αυτοκόλλητο και ο αντισυλληπτικός κολπικός δακτύλιος περιέχουν και τα δύο συνθετικό οιστρογόνο και προγεσταγόνο. Λειτουργούν μέσω της αναστολής της ωοθυλακιορρηξίας.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις κατά τις οποίες η συνδυασμένη θεραπεία με αντισυλληπτικά έχει σημαντικό όφελος στην οστική πυκνότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved