Η διαφημιστική καμπάνια για τη διατροφή κατά το θηλασμό που έκανε έξαλλες τις μητέρες (φωτό)

Η Παιδιατρική Εταιρία του Rio Grande στη Βραζιλία στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες, και δη τις μανούλες, να προσέχουν τη διατροφή τους κατά το θηλασμό, ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία.

Η διαφημιστική καμπάνια για τη διατροφή κατά το θηλασμό που έκανε έξαλλες τις μητέρες (φωτό)

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν το μωρό να θηλάζει από το στήθος το οποίο είναι ζωγραφισμένο σαν χάμπουργκερ, αναψυκτικό και ντόναντς ! Με αυτό τον τρόπο η Παιδιατρική Εταιρία θέλησε να καταδείξει ότι μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, βλάπτει το μωρό που θηλάζει.

Όμως το περιεχόμενο της καμπάνιας προκάλεσε την οργή των γυναικών οι οποίες κάθε άλλο παρά εμπνεύστηκαν από την διαφήμιση.

«Είναι κακόγουστο και απαίσιο», δήλωσε η Diana West εκπρόσωπος της εταιρίας La Leche, μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την ενημέρωση και την εξάπλωση του θηλασμού. Όμως και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής διατύπωσε ενστάσεις, σχολιάζοντας ότι η συγκεκριμένη καμπάνια «προωθεί την ιδέα ότι πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μία τέλεια διατροφή για να θηλάσει. Ίσως πρέπει να ρίξουμε μία δεύτερη ματιά, αλλά οι πληροφορίες είναι εσφαλμένες.»

breastfeeding baby soda

Παρότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι μητέρες που θηλάζουν πρέπει να προσέχουν τι τρώνε και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι δεν είναι απαγορευτικό στη νέα μητέρα που καίει πολλές θερμίδες και δεν απολαμβάνει τον ύπνο της, να φάει πίτσα ή ένα ζουμερό μπιφτέκι.

yourchild iswhat youeat1

Το μήνυμα το οποίο ήθελε να στείλει η Παιδιατρική Εταιρία του Rio Grande που ήταν «Η αγάπη και η στοργή είναι ζωτικής σημασίας, αλλά είναι σημαντικό οι μητέρες να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη σωστή διατροφή και τη φροντίδα του μωρού», δεν κατάφερε να περάσει. Όχι τουλάχιστον με τον τρόπο που ήθελε...

yourchild iswhat youeat3
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved