Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σουτιέν εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σας αλλάζει συνεχώς. Η κοιλιά μεγαλώνει για να δημιουργηθεί χώρος για το μωρό σας. Το στήθος επίσης φουσκώνει για να μαζέψει το γάλα που θα δώσετε στο παιδί σας. Οι γυναίκες λοιπόν χρειάζονται «στήριξη» για να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές. Τα ειδικά σουτιέν εγκυμοσύνης είναι ειδικά φτιαγμένα για να μπορούν να στηρίζουν την αύξηση του στήθους, την ανάπτυξη του θώρακα και των μυών του στήθους.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σουτιέν εγκυμοσύνης

Tips για να αγοράσετε το σωστό σουτιέν

1. Κάθε ένα από τα σουτιέν εγκυμοσύνης έχει σίγουρα διαφορετική εφαρμογή και δεν κανουν όλα για όλους τους τύπους σωμάτων. Διαλέξτε ένα που να σας είναι άνετο και να έχει τον κατάλληλο αέρα για να αλλάζει το κούμπωμα όσο φουσκώνετε.

2. Ανοίξτε και κλείστε το κούμπωμα πάνω από μια φορά για να σιγουρέψετε ότι θα είναι εύκολο να το κάνετε και στο θηλασμό. Προτιμάτε αυτά που κουμπώνουν στο στήθος ή μπροστά στις τιράντες.

3. Μην χρησιμοποιείτε σουτιέν με μπανέλα. Μπορεί να μην είναι τόσο άνετο όσο πρήζεται το στήθος και να σας πονέσει.

4. Καλό είναι ίσως να φτιάξετε ένα σουτιέν έτσι ώστε να μπορείτε να είστε πιο άνετα. Αυτά συνήθως θα είναι λίγο πιο ακριβά. Δεν θα πείραζε όμως να φτιάξετε ένα σουτιέν ειδικά για εσάς.

Πώς να εφαρμόζει καλύτερα το σουτιέν

1. Σταθείτε ίσια και κουμπώστε το στη δεύτερη σκάλα. Τα καλά σουτιέν εγκυμοσύνης έχουν έξι σκάλες για να μπορείτε να το ανοίγετε κάθε μήνα που περνάει.

2. Τραβήξτε το προς τα κάτω με το ένα χέρι και με το άλλο σηκώστε το στήθος για να πάρει τη σωστή θέση. Είναι σημαντικό να μην εξέχει πουθενά το στήθος σας για να μην τραυματιστεί.

3. Ανεβάστε τις τιράντες έτσι ώστε να ανεβάσετε λίγο το στήθος σας. Το σουτιέν εγκυμοσύνης σας θα πρέπει να σας δίνει την ίδια άνεση και πολυτέλεια που σας έδινε και το κανονικό σας σουτιέν. Πριν το αγοράσετε βάλτε τη μπλούζα σας για να κρίνετε πως δείχνει με τα ρούχα.

Ουσιαστικά, τα σουτιέν εγκυμοσύνης έχουν φαρδιές τιράντες και αρκετό ύφασμα κάτω από το στήθος για να δίνουν την κατάλληλη στήριξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved