Πόνοι περιόδου: Πώς τους αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά;

Είστε από εκείνες τις γυναίκες που όταν η περίοδος κάνει την εμφάνισή της, ξαπλώνετε στο κρεβάτι, λόγω του έντονου πόνου;

Πόνοι περιόδου: Πώς τους αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά;

Αυτό που πρέπει να έχετε στο νου, είναι ότι δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν τις πρώτες ώρες ή ακόμη και τις πρώτες μέρες από πόνους, λόγω περιόδου. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής τους; Κι όμως ναι!

• Τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα θα καταπραΰνουν τον πόνο. Καλό είναι να συμβουλευτείτε προηγουμένως το γυναικολόγο σας.
• Το ζεστό νερό μπορεί να μειώσει την ένταση του πόνου. Να φοράτε πάντα κάλτσες και να μην περπατάτε ξυπόλητες. Ένα ζεστό ντους θα σας χαλαρώσει. Μπορείτε να ρίξετε το νερό στην κοιλιά και στη μέση σας. Προσοχή! Μην κάνετε μπάνιο με καυτό νερό. Έχει μεγάλη διαφορά από το ζεστό.
• Μην πίνετε καφέ, ζάχαρη κι αλάτι. Μειώστε όσο περισσότερο μπορείτε την ποσότητά τους, αυτές τις δύσκολες μέρες. Μπορείτε να φάτε, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά και αυγά. Είναι τροφές που σύμφωνα με έρευνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, μπορούν να μειώσουν τον πόνο της περιόδου.
• Ασκηθείτε! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γυμναστική είναι ικανή να ελαττώσει τους πόνους! Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι ιδανικά σε μία τέτοια περίπτωση.
• Πιείτε άφοβα, χαμομήλι, τήλιο και φασκόμηλο! Θα σας ανακουφίσουν άμεσα από τους πόνους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved