Κράμπες περιόδου: 4 συμβουλές για να απαλύνετε τον πόνο

Το να αισθάνεστε συναισθηματικά ευάλωτη, να λαχταράτε γλυκά ή αλμυρά φαγητά και να μηνθέλετε να σηκωθείτε από τον καναπέ, είναι όλα σημάδια ότι η περίοδός σας πλησιάζει.

Κράμπες περιόδου: 4 συμβουλές για να απαλύνετε τον πόνο
Bigstock

Λίγες είναι οι γυναίκες , οι οποίες δεν πονούν στην περίοδό τους, αλλά έτσι είναι η ζωή και την αποδεχόμαστε, ακόμα κι αν μερικές φορές οι κράμπες και το φούσκωμα προκαλούν πολλές ενοχλήσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε και να κάνετε αυτές τις μέρες, μπορείς και εβδομάδα ολόκληρη, του μήνα λίγο πιο ανεκτή.

Να θυμάστε πως κάθε γυναίκα επιτρέπεται να θέλει να «χάσει» την προπόνηση όταν έχει περίοδο, αλλά λίγη άσκηση θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει. Σύμφωνα με το Seventeen , αυτό οφείλεται στις ενδορφίνες οι οποίες απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, οι οποίες λειτουργούν ως φυσικό αναλγητικό του σώματος.

1. Χρησιμοποιήστε θερμοφόρα

Η θερμότητας στο κάτω μέρος της κοιλιάς όταν έχετε κράμπες μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Η Medical Daily αναφέρει ότι η ζέστη βοηθά τους μύες που συστέλλονται στη μήτρα να χαλαρώσουν καθώς αυτοί είναι που προκαλούν τον πόνο.

2. Πιείτε πολύ νερό

Πίνετε πολύ νερό αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική καφεΐνη και τα ζαχαρούχα ποτά. Το Seventeen αποκαλύπτει ότι παρά το πόσο πολύ λαχταράτε κάτι γλυκό, η κατάποση πολλής ζάχαρης προκαλεί πτώση του σακχάρου και αυτό δεν βοηθά με το αίσθημα του φουσκώματος.

Πιείτε τσάι από βότανα, ειδικά χαμομήλι. Σύμφωνα με την Medical Daily , μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Chemistry διαπίστωσε ότι το χαμομήλι περιέχει ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, το οποίο βοηθά στη μείωση της αίσθησης του πόνου.

3. Αποφύγετε ανθυγιεινές τροφές

Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις αλλά σύμφωνα με την Tampax θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντί για σοκολάτα και τα πατατάκια. Επιλέξτε ένα πιο γρήγορο σνακ όπως μήλα με φυστικοβούτυρο.

4. Κατευνάστε τα αρνητικά συναισθήματα

Η περίοδος μας υπενθυμίζει ότι είμαστε γυναίκες. Η Huffington Post σημειώνει ότι αυτές οι μέρες αποτελούν ένα μικρό διάλειμμα και χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι το σώμα αξίζει λίγη ξεκούραση μερικές φορές.

Πηγή: fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved