4 ασθένειες που μπορεί να ανακαλύψετε κάνοντας οφθαλμολογική εξέταση

Εάν υπάρχει μια σχετικά απλή εξέταση που θα μπορούσε να εντοπίσει ή να αποτρέψει ένα ευρύ φάσμα σοβαρών προβλημάτων υγείας είναι η οφθαλμολογική.

4 ασθένειες που μπορεί να ανακαλύψετε κάνοντας οφθαλμολογική εξέταση
Bigstock

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι οφθαλμολογικές εξετάσεις ρουτίνας παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την υγεία , συνολικά. Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις απλές αιματολογικές στην ανίχνευση των πρώιμων σταδίων ορισμένων προβλημάτων υγείας. Εάν εντοπιστούν έγκαιρα μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Διαβήτης

Τα συμπτώματα του διαβήτη μπορούν να παρατηρηθούν σε όλο το σώμα, αλλά και ο/η οφθαλμίατρος εξετάζοντας τα αιμοφόρα αγγεία στο πίσω μέρος των ματιών μπορεί να ανιχνεύσει την συγκεκριμένη πάθηση.

Ένας πρώιμος δείκτης διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας είναι μια μικρή ποσότητα αιμορραγίας του αμφιβληστροειδούς ή κιτρινωπής εκκρίσεως. Εάν αυτή η κατάσταση διαγνωστεί έγκαιρα, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε περαιτέρω ασθένειες στα μάτια, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης.

Πολλαπλή σκλήρυνση

Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις αποτελούν έναν τρόπο ανίχνευσης της οπτικής νευρίτιδας, μιας ασθένειας που συνδέεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Η οπτική νευρίτιδα είναι μια φλεγμονή του οπτικού νεύρου και μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα. Βέβαια, μπορεί μερικοί άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας να έχουν απώλεια όρασης, πόνο στα μάτια ή μειωμένη έγχρωμη όραση , αλλά άλλοι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.

Υψηλή πίεση αίματος

Εάν ο οφθαλμίατρος σας εντοπίσει βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία ή στένωση των αρτηριών κατά την εξέταση του πίσω μέρους των ματιών, μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αυτή η κατάσταση συνδέεται με προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι περισσότεροι και περισσότερες με υψηλή αρτηριακή πίεση δεν έχουν κανένα σύμπτωμα, αλλά εάν η κατάσταση διαγνωστεί νωρίς μπορεί να αντιμετωπιστεί με την βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν αυξημένα επίπεδα χημικών ουσιών στο αίμα, τα οποία προκαλούν φλεγμονή σε όλο το σώμα. Αν και συνήθως προσβάλλονται πρώτα οι μικρές αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών, περίπου το ένα τέταρτο αυτών που έχουν διαγνωστεί υποφέρουν από προβλήματα στα μάτια, συμπεριλαμβανομένης της ξηρότητας.

Η ξηρότητα ή το κάψιμο των ματιών θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι αυτής της αυτοάνοσης νόσου. Μια οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα την ασθένεια.

Πηγή: fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved