H ιστορία του 3χρονου αγοριού που νίκησε καρκίνο και μηνιγγίτιδα!(εικόνες)

Αν και πολύ μικρός στην ηλικία έδωσε πολλές μάχες για τη ζωή του και κατάφερε να βγει νικητής.

H ιστορία του 3χρονου αγοριού που νίκησε καρκίνο και μηνιγγίτιδα!(εικόνες)

Ο 3χρονος πια Λούκας, είναι ένας μικρός ήρωας, αφού λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, η ζωή του κρεμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή. Ήταν μόλις 11 μηνών όταν του διαγνώστηκε μία σπάνια μορφή καρκίνου. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Λίγο καιρό αργότερα οι γιατροί του διέγνωσαν μηνιγγίτιδα και πνευμονία.

Δεν ήταν ούτε ενός έτους, όταν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο για τη ζωή του. Η μόνη λύση, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν ο ακρωτηριασμός των άκρων, κάτι βέβαια που οι γονείς του μικρού Λούκας αρνήθηκαν κατηγορηματικά, από την αρχή.

Οι θεράποντες ιατροί του, τους είπαν ότι αν δεν προβούν σύντομα σε αυτή τη λύση, τότε η μόλυνση θα προχωρούσε πολύ και το παιδί θα πάθαινε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Αφού άκουσαν την γνώμη τους, οι γονείς του θέλησαν να δουν τι άλλες επιλογές είχαν. Αφού συμβουλεύτηκαν κάποιους άλλους ειδικούς, μετέφεραν τον μικρό στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία πρωτονίων.

Έτσι κι έγινε. Το μωράκι πάλευε να ανταποκριθεί σε αυτήν, μέρα με την ημέρα. Και τότε έγινε το θαύμα. Η μηνιγγίτιδα τέθηκε υπό έλεγχο. Κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά και ευτυχία στους γονείς του μικρού Λούκα.

Οι ειδικοί ωστόσο είχαν αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό, λέγοντας στους γονείς ότι ίσως να μην μπορεί να περπατήσει χωρίς προσθετικά μέλη. Κι όμως. Όχι μόνο δεν τα χρειάστηκε, αλλά δύο χρόνια μετά, ανεβαίνει στο πατίνι του όπως τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας του, και κάνει τη βόλτα του!

Δείτε φωτογραφίες:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved