Κάψιμο στο πρόσωπο από τον ήλιο: Πώς θα ανακουφιστείτε

Τι να κάνετε αν έχετε καεί από τον ήλιο στο πρόσωπο.

Κάψιμο στο πρόσωπο από τον ήλιο: Πώς θα ανακουφιστείτε
Αν καείτε στο πρόσωπο από τον ήλιο βάλτε άμεσα μια κρύα κομπρέσα. Bigstock

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και μάλιστα χωρίς να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό, μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες αλλά και κάψιμο στο πρόσωπο.

Εκτός από την ερυθρότητα, θα νιώσετε τσούξιμο το οποίο θα αντικατασταθεί στην πορεία από έντονο κνησμό, ξηρότητα και ξεφλούδισμα.

Αν διαπιστώσετε ότι έχει καεί στο πρόσωπο από τον ήλιο θα πρέπει να ενεργήσετε άμεσα, κάνοντας τα εξής:

Κρύα κομπρέσα

Τοποθετήστε μια δροσερή κομπρέσα στο πρόσωπό σας. Μπορεί να είναι μια πετσέτα την οποία θα βρέξετε με κρύο νερό και θα την απλώσετε σε όλο το πρόσωπο. Αποφύγετε να την πιέζετε ή να την τρίβετε ακόμα κι αν νιώθετε φαγούρα γιατί θα προκαλέσετε μεγαλύτερο ερεθισμό.

xriseis-aloe-vera_1.jpg

Αλόη

Αν έχετε αλόη, εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας ( προσοχή στην περιοχή των ματιών). Ιδανικά, βάλτε αλόη πριν και μετά την κρύα κομπρέσα. Οσο πιο πολλές φορές βάζετε αλόη τόσο πια άμεση η ανακούφιση.

Σκιά

Μην εκτίθεστε στον ήλιο. Ακριβώς επειδή έχετε ήδη ένα ηλιακό έγκαυμα δεν σημαίνει ότι έχετε ανοσία από το να πάθετε περισσότερα ή να επιδεινώσετε το τρέχον έγκαυμα.

lipos-sto-prosopo.jpg

Ενυδάτωση

Το να παραμένετε ενυδατωμένες είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να απαλύνετε τα ηλιακά εγκαύματα κάθε είδους.

Το ηλιακό έγκαυμα ξηραίνει το δέρμα αρκετά έντονα, επομένως όσο περισσότερη η ενυδάτωση του οργανισμού τόσο πιο άμεση η αποκατάσταση. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε αλοιφές ,ειδικές για εγκαύματα, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό.

Προλάβετε το ηλιακό έγκαυμα του προσώπου βάζοντας καθημερινά αντηλιακό πριν φύγετε από το σπίτι. Το SPF που βρίσκεται στο make up που χρησιμοποιείτε βοηθάει αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και πάνω. Αν είστε για αρκετές ώρες έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να ανανεώνετε την αντηλιακή κρέμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με πληροφορίες από το availdermatology.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved