Συμβουλές για τη φροντίδα του στήθους μετά τον τοκετό

Πώς να φροντίσετε το στήθος μετά τον τοκετό.

Συμβουλές για τη φροντίδα του στήθους μετά τον τοκετό

Πώς να φροντίσετε το στήθος μετά τον τοκετό.

Bigstock

Η σωστή φροντίδα του στήθους μετά τον τοκετό βοηθά τον τοκετό και μειώνει τις πιθανότητες για φλεγμονές και ραγάδες στην περιοχή.

Το στήθος αλλάζει από την αρχή ακόμα της εγκυμοσύνης και το ίδιο συμβαίνει και την περίοδο μετά τον τοκετό. Σε γενικές γραμμές, λόγω των ορμονών και του θηλασμού το στήθος μετά τον τοκετό είναι «βαρύ» και ευαίσθητο. Μπορεί να νιώθετε πόνο ο οποίος πιθανά να γίνει πιο έντονος λόγω του θηλασμού.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του στήθους μετά τον τοκετό

Το στήθος μετά τον τοκετό αλλάζει τόσο ως προς το μέγεθος και το σχήμα λόγω του θηλασμού και της παραγωγής γάλακτος. Παρακάτω μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε:

Επιλέξτε τον κατάλληλο στηθόδεσμο

Το να φοράτε έναν στηθόδεσμο που θα είναι στο μέγεθός σας, ούτε μικρότερος, ούτε μεγαλύτερος είναι πολύ σημαντικό και για αυτό γιατί εάν για παράδειγμα το σουτιέν σας είναι πολύ στενό μπορεί να προκαλέσει να προκαλέσει ερεθισμό και απόφραξη. Ιδανικά επιλέξτε κάποιο βαμβακερό άνετο, με φαρδιές τιράντες και χωρίς μπανέλα. Εάν θηλάζετε υπάρχουν ειδικοί στηθόδεσμοι που διευκολύνουν την όλη διαδικασία και αφαιρούνται με μία κίνηση για να έχει άμεση πρόσβαση το μωρό στο στήθος.

Κάντε στο στήθος σας ήπιο μασάζ στην περιοχή

Οι κυκλικές, απαλές κινήσεις στον μαστό θα ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Η yoga και το κολύμπι είναι επίσης είδη γυμναστικής που βοηθούν στην τόνωση της περιοχής, ωστόσο θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το πότε να ξεκινήσετε τη γυμναστική μετά τον τοκετό.

Μειώστε το πρήξιμο

Χρησιμοποιήστε παγοκύστες ή κρύες κομπρέσες για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να μειώσετε το πρήξιμο στην περιοχή. Επιπλέον, εάν θηλάζετε, φροντίστε να θηλάζετε συχνά ή να αντλείτε και ν αποθηκεύετε γάλα για να μην μένει μέσα στο στήθος.

Εάν το πρήξιμό σας συνοδεύεται από πυρετό συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Βάλτε μητρικό γάλα στη θηλή

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό στη θηλή, είναι σημαντικό να εδραιωθεί ο θηλασμός και να βεβαιωθείτε ότι το μωρό θηλάζει σωστά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τόσο η θηλή όσο και η περιοχή γύρω από αυτήν θα πρέπει να είναι ολόκληρη στο στόμα του μωρού. Επίσης, βάζοντας μητρικό γάλα στις θηλές πετυχαίνετε την ενυδάτωσή τους και την προστασία τους από ερεθισμούς και ρωγμές.

Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα

Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα καθημερινά ειδικά στην περιοχή του στήθους. Οι κρέμες με βιταμίνη Ε είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Βάζετε καθημερινά αντηλιακό

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι επικίνδυνες για την επιδερμίδα για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να βάζετε αντηλιακό κάθε πρωί και να ανανεώνετε συχνά κάθε δύο ώρες.

Με πληροφορίες από youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved