Η υγεία της μαμάς: Ενισχύστε την υγεία σας σήμερα κιόλας με αυτά τα tips

tips για να ενισχύσετε την υγεία σας.

Η υγεία της μαμάς: Ενισχύστε την υγεία σας σήμερα κιόλας με αυτά τα tips
Απλά καθημερινά tips για να ενισχύσετε την υγεία σας. Bigstock

Η ισορροπημένη διατροφή, η συστηματική άσκηση, ο επαρκής ύπνος είναι από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ενισχύσετε την υγεία του οργανισμού σας.

Δεν είναι όμως τα μόνα. Ιδού μερικοί ακόμα τρόποι να ενισχύσετε την υγεία σας σήμερα κιόλας

Φάτε αργά

Τρώγοντας αργά δίνετε τον χρόνο στον εγκέφαλό σας να λάβει το μήνυμα ότι έχετε χορτάσει, άρα μειώνονται οι πιθανότητες να καταναλώσετε μεγαλύτερη μερίδα φαγητού από όσο χρειάζεστε.

Κοινωνικοποιηθείτε

Δεν έχει να κάνει με το πόσους φίλους έχεις ή πόσο συχνά τους βλέπεις. Η κοινωνικοποίηση έχει να κάνει με τη πραγματική σύνδεση με τους γύρω σας. Μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, πιο παραγωγικούς και μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτύξετε προβλήματα υγείας.

Προτιμήστε τα φρούτα από τους χυμούς

Ακόμα και οι 100% φυσικοί χυμοί αυξάνουν την ποσότητα σακχάρων που καταναλώνετε. Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.

Κάντε ένα διάλειμμα

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, για την οικογένειά σας, τους φίλους σας. Θα μειώσετε έτσι το άγχος, έναν από τους βασικούς παράγοντες για διάφορα προβλήματα υγείας.

Ελέγξτε την κατανάλωση λιπαρών

Τα «κακά» λιπαρά που υπάρχουν στα διάφορα έτοιμα σνακ και τα junk food έχουν συσχετιστεί με προβλήματα παχυσαρκίας, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α. Αντίθετα, τα «καλά» λιπαρά που υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια, τα αβοκάντο και άλλα τρόφιμα έχουν μία σειρά από οφέλη για τον οργανισμό.

Μειώστε το στρες

Φυσικά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Μέσα από συνήθειες όμως που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα όπως η γυμναστική ή ο διαλογισμός, δεν είναι κάτι ανέφικτο, ούτε κάτι το μακρινό.

Περιορίστε τη ζάχαρη

Οι περισσότεροι καταναλώνουμε περισσότερη ζάχαρη από όση πρέπει η χρειαζόμαστε. Οι επιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις επιπλέον θερμίδες και την μηδαμινή διατροφική αξία. Η υπερκατανάλωση της ζάχαρης αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα απότομα και στην συνέχεια τα ξαναμειώνει με αποτέλεσμα να αισθάνεστε κουρασμένοι, ευέξαπτοι ακόμα και πεινασμένοι.

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Η συστηματική γυμναστική έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. Βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας αρέσει και στοχεύστε στα 30 λεπτά άσκησης μερικές φορές την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved