Κούραση μετά τον τοκετό: Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

  • Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κούραση
  • 6 tips για νέες μαμάδες
Κούραση μετά τον τοκετό: Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Η κούραση είναι σύνηθες φαινόμενο το πρώτο διάστημα με το νεογέννητο στο σπίτι και μπορεί να διαρκέσει για μήνες. Και αυτό γιατί εκτός από την απαιτητική καθημερινότητα με το μωρό, μην ξεχνάτε ότι το σώμα αναρρώνει μετά από μία εγκυμοσύνη και έναν τοκετό.

Το πόσο κουρασμένη νιώθετε εξαρτάται από τον ύπνο του μωρού, το πρόγραμμά του, το εάν έχετε κάποια βοήθεια στο σπίτι, αλλά και από τη δική σας διατροφή.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κούραση;

Προτεραιότητά σας τώρα είναι να φροντίσετε τον εαυτό και το μωρό σας, συνεπώς είναι σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι άλλα πράγματα όπως οι δουλειές του σπιτιού, θα πάνε λίγο πίσω. Δοκιμάστε τα εξής:

Ξεκουραστείτε με κάθε ευκαιρία

Προσπαθήστε να κοιμάστε τις ώρες που κοιμάται το μωρό ή όταν ο σύντροφός σας αναλαμβάνει να το φροντίσει. Ακόμα και στον θηλασμό, μπορείτε να δοκιμάσετε να ταΐζετε το βρέφος ενώ είστε ξαπλωμένοι και οι δύο για να ξεκουράζετε περισσότερο το σώμα σας.

Ζητήστε βοήθεια

Δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια από γονείς ή όποιον άλλον νομίζετε ότι μπορεί να σας την προσφέρει. Πεθερές, αδέρφια, φίλοι κτλ μπορούν να σας βοηθήσουν με το μαγείρεμα, τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και τη φροντίδα του μωρού. Το σημαντικότερο για να είναι καλά το μωρό σας είναι να είστε κι εσείς η ίδια καλά.

mama me neogenntho

Δεχτείτε επισκέψεις αλλά με μέτρο

Λόγω covid, οι επισκέψεις στο σπίτι είναι έτσι και αλλιώς περιορισμένες. Ακόμα και με τα οικεία σας πρόσωπα όμως όπως γιαγιάδες και παππούδες, δεν είναι κακό να τους πείτε ότι έχετε ανάγκη από ξεκούραση για να αποφύγετε τις πολύωρες επισκέψεις.

Εντάξτε στη διατροφή σας συχνά και μικρά γεύματα

Επιλέξτε τροφές που θα σας δώσουν ενέργεια όπως αυτές που περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Αποφύγετε τους καφέδες και τα γλυκά και προτιμήστε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Πίνετε πολλά υγρά

Μην ξεχνάτε ότι με τον θηλασμό έτσι και αλλιώς ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο νερό. Πίνετε όσο περισσότερο μπορείτε και ιδιαίτερα πριν θηλάσετε και μετά.

Κάντε ήπια άσκηση

Ακόμα και μία βόλτα με το καρότσι, θα σας αναζωογονήσει, θα σας φτιάξει τη διάθεση, θα σας δώσει ενέργεια και θα βοηθήσει εσάς και το μωρό σας να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved