Πέντε ουσιαστικά δώρα που μπορεί να κάνει μία μαμά στον εαυτό της

Από το χέρια μίας μαμάς περνάνε όλα. Είναι υπεύθυνη για όλα, είναι εκείνη που οργανώνει τα πάντα. Ακόμη και τα δώρα, που πρέπει να κάνει ο σύζυγος ή τα παιδιά σε φίλους, η μαμά είναι εκείνη - που κυρίως - βγαίνει να τα αγοράσει.

Πέντε ουσιαστικά δώρα που μπορεί να κάνει μία μαμά στον εαυτό της

Αλήθεια, αγοράζοντας δώρα για άλλους, έχετε σκεφτεί ότι θα πρέπει να κάνετε - έστω ένα - δώρο στον εαυτό σας; Αν δεν έχετε ήδη κάνει κάποιο δώρο σε εσάς - και δε μιλάμε για κάτι υλικό, του τύπου, καινούργια παπούτσια, μία τσάντα κ.α. αλλά για πιο ουσιαστικά, και ανέξοδα - σκεφτείτε το ξανά.
Παρακάτω είναι κάποιες ιδέες για ουσιαστικά και πολύτιμα δώρα, που δεν είναι αντικείμενα, από εσάς για εσάς, που θα σας χαλαρώσουν από την καθημερινότητα σας. Και θα σας βοηθήσουν, κυρίως ψυχολογικά.

Μουσική

Ναι μουσική. Τα hands-free του κινητού σας θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Την ώρα που οι υπόλοιποι θα κοιμούνται ή θα λείπουν από το σπίτι, βάλτε τα ακουστικά και ακούστε μουσική. Αφήστε την να σας ταξιδέψει και να σας χαλαρώσει.

Το δώρο να αποδεχτείτε το... χάος

Συνήθως, η μητρότητα και η καθημερινότητα σας συνοδεύονται από ένα... χάος. Έναν καθημερνό Μαραθώνιο να τα προλάβετε όλα. Και αυτό, ακριβώς, είναι το πιο σημαντικό δώρο, που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.... Να αποδεχτείτε αυτό το χάος. Να αποδεχτείτε ότι όσο το παιδί, κυρίως, θα εξαρτάται από εσάς, θα βρίσκεστε σε έναν διαρκή... Μαραθώνιο. Μην απογοητεύεστε και μην πελαγώνετε. Αποδεχτείτε την πραγματικότητα και απολαύστε τις υπόλοιπες υπέροχες στιγμές, που σας προσφέρει η μητρότητα και η οικογένεια σας.

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα καθημερινό «σιωπητήριο»

Τις ώρες που θα είστε μόνες, καθιερώστε ένα τύπου «σιωπητήριο». Σταματήστε ο, τι κάνετε. Χαλαρώστε στον καναπέ η στο κρεβάτι. Μη σκέφτεστε τα της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν. Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει. Σκεφτείτε πράγματα που σας χαλαρώνουν, κάντε σχέδια για το μέλλον. Απλά, ονειρευτείτε

Περπατήστε

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστήριο. Ενδεχομένως, να μην είναι και οικονομικά εύκολο να πάτε γυμναστήριο, όταν τα παιδιά έχουν τις δικές τους δραστηριότητες, που επιβαρύνουν τα οικονομικά της οικογένειας. Μπορείτε, όμως, να περπατήσετε. Από τις καλύτερες μορφές άθλησης για το σώμα και το νου, είναι το περπάτημα. Βγείτε βόλτα στα μαγαζιά, κάντε κοντινούς περιπάτους, που θα σας χαλαρώσουν.

Κλείστε για λίγο τα social media

Η ζωή βρίσκεται έξω από τα social media. Ο αληθινός κόσμος δεν είναι μέσα στο Facebook ¨η στο Instagram. Πάρτε τις φίλες σας και βγείτε μία βόλτα. Επικοινωνήστε από κοντά, εκφραστείτε «ζωντανά» και αυθόρμητα και όχι μέσω των – συμπαθέστατων κατά τα άλλα – emoji.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved