Πέντε λάθη που αν τα κάνετε κάθε πρωί πρέπει να σταματήσετε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι για όλους εύκολο. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που το απολαμβάνουν και να σηκώνονται από το κρεβάτι, με ανεβασμένη διάθεση και αισιοδοξία για τη νέα μέρα, που μόλις ξεκινά.

Πέντε λάθη που αν τα κάνετε κάθε πρωί πρέπει να σταματήσετε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Υπάρχουν, όμως και εκείνοι που δίνουν (δίνουμε) πραγματική «μάχη» με το ξυπνητήρι και την επαναλαμβανόμενη αφύπνιση. Αλλά, έλα, όμως, που αυτό είναι ένα από τα λάθη που κάνουμε κάθε πρωί και σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και σχετικές μελέτες, ευθύνονται για την κούραση και ατονία που νιώθουμε για το υπόλοιπο της μέρας.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα λάθη αυτά που – αν τα κάνετε – θα πρέπει να τα σταματήσετε!

Επαναλαμβανόμενη αφύπνιση

Μπορεί αρχικά να βάζετε το ξυπνητήρι μία συγκεκριμένη ώρα, όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει και υπάρχει η επαναλαμβανόμενη αφύπνιση, την οποία πατάτε ξανά και ξανά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον dr. Timothy Morgenthaler, αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Και ο λίγος ύπνος που θέλετε να κερδίσετε, φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί στο ενδιάμεσο διάστημα, έχετε προλάβει να κοιμηθεί και αυτή η συνεχόμενη εναλλαγή ύπνος/ξύπνημα έχει ως αποτέλεσμα να κουράσει περισσότερο τον οργανισμό σας

proino xipnima

Ελέγχετε τα e mail

Υπάρχουν και εκείνοι, που ελέω δουλειάς, με το που ξυπνάνε ελέγχουν τα e mails ή τα μηνύματα στο κινητό. Επίσης, μεγάλο λάθος, σύμφωνα με τη συγγραφέα Julie Morgenstern, διότι αν ξεκινάτε με αυτόν τον τρόπο της μέρα σας, δεν αφήνεις τον εαυτό σας να επανέλθει. Με το να πέφτεις κατευθείαν στα «βαθιά» της καθημερινότητας με το «καλημέρα», είναι κατανοητό ότι – ασυνείδητα – θα σας προκαλέσει άγχος. Αφήστε να περάσει μία ώρα και μετά, σύμφωνα με την Morgenstern, τσεκάρετε τα της δουλειάς.

Πίνετε καφέ

Ναι καταλαβαίνουμε, οι περισσότεροι αν δεν πιουν έστω μία γουλιά καφέ, δεν ανοίγει το μάτι τους. Ωστόσο, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το σώμα εκκρίνει περισσότερη ποσότητα κορτιζόλης, η ορμόνη που ευθύνεται για το άγχος, κυρίως μεταξύ του διαστήματος 8 με 9 το πρωί. Αν, λοιπόν, πιούμε καφέ τις ώρες εκείνες, επιβραδύνεται η επίδραση της καφεΐνης, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι. Οπότε, για την πρώτη γουλιά θα περιμένετε, μετά τις 9.30 κι ενώ θα έχετε πάρει ένα καλό πρωινό.

proino caximorouxon

Ψάχνετε τι θα φορέσετε

Ένα πολύ συχνό λάθος, είναι να ψάχνετε τελευταία στιγμή τι θα ρούχα θα φορέσετε. Στέκεστε μπροστά από τη ντουλάπα, ψάχνοντας τι να βάλετε. Και συνήθως, τίποτα δε σας αρέσει και ως διά μαγείας, δε σας κάνει. Επίσης, δεν ταιριάζει με την ψυχολογία σας. Το καλύτερο, που έχετε να κάνετε, είναι να βρείτε τα ρούχα από το προηγούμενο βράδυ. Κι αν το πρωί ξυπνήσετε και σας κάνει κέφι, να βάλετε κάτι άλλο, το βάζετε. Έτσι κι χρόνο έχετε κερδίσει και τη διάθεση σας δεν έχετε χαλάσει, αν δε βρίσκετε το κατάλληλο.

Ντύνεστε στα σκοτεινά

Πολλοί δεν αντέχουν το φως, με το που ξυπνάνε και προτιμάνε, με μηχανικές κινήσεις να ντύνονται στα σκοτάδια. Ωστόσο, όπως εξηγεί η dr. Natalie Dautovich, από το Εθνικό Κέντρο Ύπνου της Αμερικής, είναι μία κακή συνήθεια, που δε βοηθάει το σώμα σας να συνειδητοποιήσει ότι είναι πια μέρα και συνεχίζει να είναι σε κατάσταση ύπνου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved