Πέντε τροφές που καταπολεμούν το στρες

Νιώθετε στρεσαρισμένοι; Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές και θα δείτε αποτελέσματα.

Πέντε τροφές που καταπολεμούν το στρες

Ο διαλογισμός, η άσκηση, ο καλός ύπνος είναι κάποια από τα «εργαλεία» σου ενάντια στο στρες. Ωστόσο, δεν αρκούν μόνο αυτά. Σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Ναι, η διατροφή. Και για του λόγου το αληθές, υπάρχουν 5 τροφές, που αν τις εντάξετε στο μενού σας θα δείτε απτά αποτελέσματα, ειδικά, σε περιόδους έντονου στρες.

Ας δούμε, ποιες είναι αυτές

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι από τις πιο αντί-στρες τροφές, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, που βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους. Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά και κάλιο, βοηθώντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Κάσιους

Τα κάσιους είναι πραγματικά, μία καλή πηγή ψευδάργυρου, που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του σώματος, αλλά και στην ανταπόκριση του εγκεφάλου στο στρες. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως άτομα, που υποφέρουν από χρόνιο άγχος δείχνουν σημάδια βελτίωσης, με τη συμπλήρωση ψευδάργυρου στον οργανισμό τους.

Μαύρη σοκολάτα

Οι λάτρεις της μαύρης σοκολάτας έχουν ακόμη έναν λόγο να την απολαμβάνουν, χωρίς άγχος. Αφού καταπολεμά το άγχος κι επιστημονικά αποδεδειγμένα! Η μαύρη σοκολάτα, λοιπόν, έχει συσχετιστεί με υψηλά επίπεδα σεροτονίνης, μίας ουσίας, που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διάθεσης. Επιπλέον, περιέχει μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη μείωση του άγχους. Μαύρη σοκολάτα, λοιπόν, αλλά με ρέγουλα. Μετά θα αγχωθείτε για τη... ζυγαριά!!!

Γκρέιπφρουτ

Τα εσπεριδοειδή αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, αλλά και τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του στρες. Αν δε σας αρέσουν τα γκρέιπφρουτ, εναλλακτικά μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας, τα πορτοκάλια.

Πράσινα λαχανικά

Το έντονο άγχος, η κατάθλιψη έχουν συνδεθεί με τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος. Και τα πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι, σπαράγγια, το μπρόκολο είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved