Κοιμάσαι με σουτιέν; Αυτοί είναι οι μύθοι και οι αλήθειες για την αγαπημένη σου συνήθεια

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες και απόψεις σχετικά με το σουτιέν και, κυρίως, με το αν θα πρέπει να το φοράμε ή όχι κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κοιμάσαι με σουτιέν; Αυτοί είναι οι μύθοι και οι αλήθειες για την αγαπημένη σου συνήθεια

Θεωρίες για το αν κάνει καλό στην υγεία η συνήθεια αυτή ή έχει βλαβερές συνέπειες. Τι ισχύει τελικά; Τι είναι αλήθεια και τι μύθος;

Αν το φοράμε όταν κοιμόμαστε θα πάθουμε καρκίνο του μαστού

Παλαιότερα, υπήρχε μία θεωρία, που υποστήριζε ότι τα σουτιέν – και ειδικά αυτά με μπανέλα – μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, το 1995 είχε κυκλοφορήσει κι ένα βιβλίο, όπου οι συγγραφείς του υποστήριζαν ότι ένα σφιχτό σουτιέν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από καμία επιστημονική μελέτη.

Είναι επικίνδυνο να κοιμάσαι λόγω της μπανέλας

Τα σουτιέν, πλέον, είναι έτσι φτιαγμένα που δεν κινδυνεύει η γυναίκα. Ο μόνος κίνδυνος να τραυματιστείς ή να ερεθιστεί η περιοχή λόγω της μπανέλας είναι είτε αν το σουτιέν δεν είναι στο σωστό νούμερο και πιέζει είτε γιατί έχει φθορά και η μπανέλα εξέχει. Οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν κοιμάσαι με σουτιέν. Απλά το αλλάζεις

Αν κοιμάσαι με σουτιέν κρατάς το στήθος στητό

Παλαιότερα έλεγαν πως αν βγάζεις το σουτιέν στον ύπνο, θα «πέσει» το στήθος. Οπότε, θα πρέπει να το φοράς για να παραμείνει στητό. Αλλά και σε αυτήν τη περίπτωση δεν υπάρχει καμία απόδειξη, που να στηρίζει τον ισχυρισμό. Πάντως, για να είναι το στήθος πιο στητό, θα πρέπει να φοράτε το σωστό νούμερο. Το παν στο σουτιέν, έχετε υπόψη, είναι το σωστό σε μέγεθος.

Συμπέρασμα: Επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί ότι το σουτιέν δρα.. εχθρικά προς τη γυναίκα. Αν νιώθετε άνετα να κοιμάστε με σουτιέν, φορέστε. Αλλά προτιμήστε από μαλακό ύφασμα και χωρίς μπανέλα, για να είναι ο ύπνος πιο άνετος. Αν δε σας βολεύει να κοιμάστε με σουτιέν, κοιμηθείτε χωρίς. Και αν το άγχος σας είναι μήπως έτσι χαλαρώσει το στήθος, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι στο νόμο της βαρύτητας δε μπορεί να... αντισταθεί ούτε ένα καλό σουτιέν! Εξάλλου, σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο η γυναίκα μεγαλώνει, ο ιστός αντικαθίσταται από λίπος και το στήθος αναπόφευκτα χαλαρώνει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved