7 απλοί τρόποι για να χαλαρώσει μία πολυάσχολη μαμά

Ήταν για εσάς μία δύσκολη και γεμάτη μέρα με τα παιδιά ή και με τη δουλειά, αν εργάζεστε. Οι ρυθμοί που ακολουθήσατε ήταν έντονοι και για ακόμη μία φορά, νιώθετε ότι φτάσατε στα όρια σας. 

7 απλοί τρόποι για να χαλαρώσει μία πολυάσχολη μαμά

Ωστόσο, ο χρόνος για να χαλαρώσετε, είναι περιορισμένος. Και, όμως, υπάρχουν τρόποι που θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε από την ένταση. Και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά!

  1. Κλείστε τα πάντα

Αν το παιδί λείπει από το σπίτι ή κοιμάται, αφιερώστε λίγα λεπτά σε εσάς. Κλείστε τα τηλέφωνα (σταθερά και κινητά), φτιάξτε μία κούπα πράσινο τσάι, ξαπλώστε στον καναπέ και ηρεμήστε. Κάντε χαλαρό μασάζ στο κεφάλι σας και διώξτε μακριά κάθε άγχος κι ένταση.

2. Κάντε τεχνικές χαλάρωσης

Αν νιώθετε την ένταση να σας πνίγει, χαλαρώστε και ακολουθήστε απλές τεχνικές χαλάρωσης. Κάντε 10 βαθιές εισπνοές και εκπνοές. Μπορεί να σας φαίνεται πάρα πολύ απλό, αλλά είναι απόλυτα αποτελεσματικό!

  1. Σκεφτείτε εικόνες που σας χαλαρώνουν

Κλείστε τα μάτια σας και φέρτε μπροστά σας εικόνες που σας χαλαρώνουν, σας ηρεμούν. Η θάλασσα με το απέραντο γαλάζιο, είναι αποδεδειγμένα μία εικόνα που χαλαρώνει. Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι βρίσκεστε σε μία αμμουδιά και παρατηρείτε το απέραντο γαλάζιο. Νιώστε την ηρεμία που αποπνέει.

Healthy Hobbies
  1. Διαβάστε ένα βιβλίο

Σίγουρα ιδιαίτερα χαλαρωτικό είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ξεφυλλίσετε ένα περιοδικό. Το μυαλό σας θα φύγει από την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις και τις σκοτούρες.

  1. Ακούστε μουσική

Υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από τη μουσική; Κλείστε τα πάντα, ανοίξτε τη μουσική, ξαπλώστε στο καναπέ και αφήστε τη να σας ταξιδέψει

  1. Πιείτε ένα smoothie

Ένα δροσερό smoothie, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, θα σας χαλαρώσει. Μπορείτε να πιείτε κι ένα ποτήρι κρασί. Ακόμη και μία μπύρα. Ο, τι σας χαλαρώνει. Βγείτε στο μπαλκόνι και απολαύστε το.

7. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Τέλος, μπορείτε να γεμίσετε τη μπανιέρα, να βάλετε μέσα έλαια, και να απολαύσετε ένα μπάνιο. Ανάψτε ρεσό, βάλτε απαλή μουσική κι απολαύστε τις στιγμές. Κι ας διαρκέσουν, λόγω χρόνου, ελάχιστα λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved