Μην κάνετε γυμναστική αν είστε ψυχολογικά φορτισμένοι

Ο συνδυασμός εκνευρισμού και γυμναστικής αυξάνει έως και 200% τον κίνδυνο να υποστεί το άτομο καρδιακή προσβολή μέσα σε μια ώρα!

Μην κάνετε γυμναστική αν είστε ψυχολογικά φορτισμένοι

Η ανθρώπινη καρδιά δεν μπορεί να αντέξει τα πάντα και για το λόγο αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά όταν κάποιος είναι ψυχολογικά φορτισμένος ή έχει πολλά νεύρα. Μια νέα μελέτη λέει ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία κάποιου να κάνει έντονη σωματική άσκηση όταν έχει νεύρα. Στην έρευνα συμμετείχαν 12.500 ασθενείς από 52 χώρες που είχαν είχαν τουλάχιστον μια καρδιακή προσβολή. Όλοι οι ασθενείς είχαν λάβει μέρος στην μεγάλη έρευνα Interheart, η οποία εξέτασε παράγοντες κινδύνου για καρδιακές προσβολές.

Οι ερευνητές συνέδεσαν επιστημονικά την έντονη σωματική άσκηση με την κατάσταση θυμού, ή γενικότερης συναισθηματικής φόρτισης, αφού διαπίστωσαν ότι αυτός ο συνδυασμός αυξάνει έως και 200% τον κίνδυνο να υποστεί το άτομο καρδιακή προσβολή μέσα σε μια ώρα. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνθήκες που βρίσκονταν μια ώρα πριν το έμφραγμα. Η μελέτη δείχνει ότι ο θυμός, η στεναχώρια και η σωματική καταπόνηση φαίνονται να αυξάνουν ανεξάρτητα τον κίνδυνο εμφράγματος, πέρα από άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η υπέρταση κ.α.

Αν και η φυσική άσκηση έχει πολλά οφέλη, οι ερευνητές κατέληξαν ότι κάποιος που εχει συναισθηματική φόρτιση, στεναχώρια ή νεύρα, καλό είναι να μην καταπονεί τον οργανισμό του. Τα ευρήματα του
Dr. Andrew Smyth, ερευνητή στο HRB Clinical Research Facility της Ιρλανδίας και βασικό μελετητή της ερευνας, καταλήγουν στο ότι ο συνδυασμός ψυχολογικού στρες και σωματικής καταπόνησης υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο του ατόμου να υποστεί καρδιακή προσβολή μέσα σε μια ώρα.

Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation και μπορείτε να τη δείτε αναλυτικά εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved