Η 97χρονη που μας βάζει όλες κάτω...

H γιόγκα στην Eλλάδα, άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Εξειδικευμένα στούντιο γιόγκα ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια, «δάσκαλοι» εμφανίζονται παντού και ρούχα ειδικά γι αυτή τη μορφή της άσκησης έχουν κατακλύσει τα καταστήματα.

Η 97χρονη που μας βάζει όλες κάτω...

Κάποιος που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μαθήματα γιόγκα θα διαπιστώσει πως υπάρχουν αρκετά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη, όλα, ωστόσο, απαιτούν την ενεργή συμμετοχή του σώματος, χωρίς αυτό να αποκλείει ανθρώπους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ στη ζωή τους.

Και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι η γιόγκα δεν έχει όριο ηλικίας. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις, για όποιον λόγο και να το αποφασίσεις. Ειτε για να περνάς την ώρα σου, είτε για να ασκηθείς, είτε για να δυναμώσεις, είτε για να εκτονωθείς. Τρανό παράδειγμα, μία 97χρονη γυναίκα η οποία κάνει γιόγκα εδώ και... 89 χρόνια!

Καλά διαβάσατε! Ξεκίνησε να κάνει γιόγκα στα 8 της, μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Σήμερα, 89 χρόνια μετά, δεν έχει εγκαταλείψει το πάθος της και διδάσκει τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους.
Και φυσικά, όπως λέει και η ίδια, συνεχίζει να μαθαίνει νέα πράγματα, καθώς στη γιόγκα ποτέ δεν σταματάς να αποκτάς νέες γνώσεις.

gio25
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved