Θεραπευτικές ιδιότητες του αφρόλουτρου και τα οφέλη για την υγεία

Το αφρόλουτρο το έχουν ανάγκη όλες οι μαμάδες.

Μαργαρίτα Νικολάου
Θεραπευτικές ιδιότητες του αφρόλουτρου και τα οφέλη για την υγεία
Bigstock

Και όμως, υπάρχει μέρα που είναι αφιερωμένη στο αφρόλουτρο και την τιμούμε κάθε χρόνο στις 8 Ιανουαρίου. Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να γεμίσετε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, το αγαπημένο σας αφρόλουτρο και να βυθιστείτε εκεί, ζητώντας μάλιστα από τα παιδιά και τον σύζυγό σας να μην σας ενοχλήσουν.

Το αφρόλουτρο είναι πολυτέλεια για μια μαμά καθώς δεν έχει καθόλου χρόνο, όχι μόνο να το απολαύσει αλλά δεν έχει χρόνο να λούσει τα μαλλιά της ή να κάνει έστω ένα γρήγορο ντους.

Όμως δεν θα έπρεπε το μπάνιο μια μαμά να το κάνει με την ψυχή στο στόμα και μάλιστα γρήγορα. Κάθε άλλο. Παρακάτω περιγράφουμε τους τρόπους με τους οποίους το αφρόλουτρο είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία και που θα σας κάνουν να βρείτε μισή ώρα μέσα στη μέρα σας να το απολαύσετε no matter what.

Αφρόλουτρο - 6 οφέλη για την υγεία

  • Χαλαρώνει το μυαλό

Το αφρόλουτρο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το καθημερινό στρες. Όχι μόνο είναι ωραίο να έχουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, αλλά η βύθιση στο νερό βοηθά να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, να μειωθούν τα επίπεδα του στρες και του άγχους στο σώμα και να βελτιώσει τη διάθεσή μας. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης, ορμόνη της καλής διάθεσης που σχετίζεται με την ευτυχία. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι το σώμα μας συνδέει την οριζόντια θέση με τη χαλάρωση, ιδιαίτερα σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό, κάτι που ενστικτωδώς θυμίζει τις υγρές συνθήκες της μήτρας.

  • Καθαρίζει και αποτοξινώνει

Ο καθαρισμός του σώματος σε ζεστό μπάνιο με αφρόλουτρο βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και της βρωμιάς. Η θερμότητα ανοίγει επίσης τους πόρους επιτρέποντας έτσι έναν πιο αποτελεσματικό καθαρισμό. Επίσης ένα ζεστό αφρόλουτρο βοηθά να φύγουν οι τοξίνες από το σώμα και ενισχύει το λεμφικό σύστημα.

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την υγεία της καρδιάς

Όταν βυθιστείτε στο ζεστό νερό της μπανιέρας, η θερμότητα θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος σας, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη ροή του. Το μπάνιο βοηθά επίσης στην οξυγόνωση του αίματος χαλαρώνοντάς σας και κάνοντάς σας να αναπνέετε πιο αργά και βαθιά. Και σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, το κάνει κανείς τακτικά ζεστά αφρόλουτρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι σημαντική για τη γενική υγεία.

  • Καίει θερμίδες

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Business Insider, η εφίδρωση που προκαλείται από ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να κάψει τόσες θερμίδες όσες και το περπάτημα.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ανακουφίζει από τα συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος

Ένα ζεστό μπάνιο έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας τις πιθανότητές του κρυολογήματος ενώ βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Η εισπνοή ατμού (ειδικά αν έχετε προσθέσει μέσα αιθέρια έλαια) είναι επίσης μια εξαιρετική θεραπεία για τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, καθαρίζοντας τις ρινικές οδούς.

  • Καλύτερος ύπνος

Τα οφέλη του επαρκούς ποιοτικού ύπνου για τη συνολική υγεία και ευεξία είναι πλέον γνωστά, αλλά πολλοί εξακολουθούν να δυσκολεύονται να κοιμηθούν τη νύχτα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι μαμάδες. Πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι κάντε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο που θα σας ζεστάνει που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σε χρόνο dt.

με πληροφορίες από το forkandmelon.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved