Πώς να παραμείνετε ενυδατωμένοι αν δεν πίνετε αρκετό νερό

Τι να κάνετε αν δεν σας αρέσει να πίνετε νερό. 

Πώς να παραμείνετε ενυδατωμένοι αν δεν πίνετε αρκετό νερό

Νεαρή γυναίκα πίνει ένα ποτήρι νερό.

Bigstock

To νερό είναι πολύτιμο για την υγεία όλων και απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να πιείτε νερό αλλά θα πρέπει να παραμείνετε ενυδατωμένοι ;

Ας δούμε τις εναλλακτικές που έχετε:

nero-me-lemoni-kai-adunatisma.jpg

Γυναίκα πίνει νερό με λεμόνι.

Bigstock

Δοκιμάστε νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι υγιεινό κι ένας καλός τρόπος για να ενυδατωθείτε. Η γεύση του είναι λίγο πιο γλυκιά και πιο αρωματική από το συνηθισμένο νερό, ωστόσο είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες.

Προσθέστε λίγο χυμό

Μείνετε ενυδατωμένοι προσθέτοντας στο νερό λίγο φυσικό χυμό της αρεσκείας σας.

Δοκιμάστε ανθρακούχο νερό

Η κατανάλωση ανθρακούχου νερού θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε ότι πίνετε νερό και ενδεχομένως να το πίνετε με μεγαλύτερη όρεξη. Προσθέστε παγάκια και μια φέτα λεμόνι για έξτρα γεύση.

Δοκιμάστε αρωματικά παγάκια

Τα παγάκια με γεύση λεμόνι, πορτοκάλι, μέντας θα κάνει το νερό πιο γευστικό με αποτέλεσμα να πίνετε περισσότερη ποσότητα.

Καταναλώστε τροφές που ενυδατώνουν

Η κατανάλωση ενυδατικών τροφών είναι μια καλή εναλλακτική αν δεν μπορείτε να πιείτε νερό. Τροφές όπως το καρπούζι, το αγγούρι και τα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε νερό που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένες. Αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για το πόσιμο νερό, μπορούν να αναπληρώσουν τα υγρά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας.

periodos-kai-askisi.jpg

Γυναίκα πίνει ένα μπουκάλι νερό.

Bigstock

Πίνετε ροφήματα

Το πράσινο τσάι, το τσάι με λεμόνι και τζίντζερ, το τσάι μέντας είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που θέλει να παραμείνει ενυδατωμένος αλλά δεν του αρέσει το νερό.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Σύμφωνα με έρευνα τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Science πρέπει να πίνουμε νερό, όταν διψάμε, αρκεί να παρακολουθούμε και να δίνουμε πράγματι σημασία στις ανάγκες του σώματός μας για ενυδάτωση.

Πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στο νερό και να προσπαθούμε να αποφεύγουμε τα σακχαρούχα ποτά, που μπορεί να προκαλέσουν μεταβολικά προβλήματα. Ο καφές και το τσάι είναι επίσης καλές πηγές ενυδάτωσης, παρότι η καφεΐνη που περιέχουν μπορεί να αυξήσει την ούρηση.

Τέλος, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι λαμβάνουμε νερό και από το φαγητό μας. Ορισμένες τροφές πλούσιες σε νερό είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα φασόλια, το γιαούρτι και οι σούπες.

Με πληροφορίες από το greenssteel.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved