Μαμά και διατροφή: Μύθοι για την υγεία και τη διατροφή που δεν ισχύουν

Μύθοι για την υγεία που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε. 

Μαμά και διατροφή: Μύθοι για την υγεία και τη διατροφή που δεν ισχύουν

Γυναίκα πίνει τον καφέ της στην κουζίνα.

Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες για την υγεία και τη διατροφή που δεν είναι εύκολο να ξέρετε τι πρέπει να πιστεύετε και τι όχι.

Γι΄αυτό η σωστή ενημέρωση από ειδικούς είναι η καλύτερη λύση αν θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο διατροφής σας που θα επηρεάσουν θετικά την υγεία σας.

stomatiki-ygeia-kai-diatrofi.jpg

Ας δούμε μερικούς από τους πιο γνωστούς μύθους:

Μύθος: Οι υδατάνθρακες είναι κακοί

Οι υδατάνθρακες είναι μια ζωτική πηγή ενέργειας για το σώμα γι΄αυτό και απαραίτητοι. Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένοι τύποι υδατανθράκων, όπως τα επεξεργασμένα σάκχαρα, πρέπει να περιορίζονται, οι υδατάνθρακες από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά είναι σημαντικοί για τον οργανισμό.

Μύθος: Οι δίαιτες χωρίς γλουτένη είναι πιο υγιεινές

Ενώ οι δίαιτες χωρίς γλουτένη είναι απαραίτητες για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη, δεν είναι εγγενώς πιο υγιεινές για όλους. Ορισμένα προϊόντα χωρίς γλουτένη έχουν συχνά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μύθος: Οι δίαιτες αποτοξίνωσης καθαρίζουν το σώμα

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης π.χ.με χυμούς, δεν υποστηρίζονται επιστημονικά και μπορεί να είναι επιβλαβείς. Το συκώτι και τα νεφρά είναι τα φυσικά αποτοξινωτικά του σώματος και η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια αποτοξίνωση.

diatrofi gonimotita.jpg

Γυναίκα τρώει ξηρούς καρπούς.

Bigstock

Μύθος: Τα συμπληρώματα είναι μια γρήγορη λύση

Ενώ τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή. Σε πολλές περιπτώσεις, η λήψη θρεπτικών συστατικών από ολόκληρα τρόφιμα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Μύθος: Οι δίαιτες πλούσιες σε λιπαρά προκαλούν καρδιακές παθήσεις

Τα λιπαρά είναι σημαντικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής, αλλά το είδος των λιπαρών που καταναλώνεται είναι ζωτικής σημασίας. Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά έχουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις, ενώ τα ακόρεστα λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα ψάρια, έχει αποδειχθεί ότι έχουν προστατευτική επίδραση στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Πάντα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία υγείας πριν κάνετε αλλαγές στη διατροφή της.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved