Πώς θα πείσετε το παιδί σας να ξεκινήσει την άσκηση;

Η παχυσαρκία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες χτυπά «κόκκινο»!

Πώς θα πείσετε το παιδί σας να ξεκινήσει την άσκηση;

Εκτός από την διατροφή, την οποία πρέπει να επιμελούμαστε εμείς και μόνο εμείς, πρέπει να κινητοποιήσουμε τα παιδιά ώστε να αγαπήσουν την άσκηση!

Διαβάστε μερικές συμβουλές σύμφωνα με το πρόγραμμα, «ΕΥΖΗΝ», του Υπουργείου Παιδείας!

1. Ευκολία στις ασκήσεις. Σε όλα τα παιδιά αρέσει να θεωρούν ότι είναι ικανά και αποτελεσματικά να φέρουν εις πέρας μια δραστηριότητα. Συνεπώς προτείνετε δραστηριότητες που τεχνικά δεν είναι δύσκολες και δεν απαιτούν ιδιαίτερες επιδεξιότητες. Απλές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και το κολύμπι, θα μπορούσαν να είναι μια καλή αρχή.

2. Προσοχή στην ένταση. Παρότι οι συστάσεις για τα παιδιά αναφέρουν τουλάχιστον 60 λεπτά ημερησίως μέτριας έντασης άσκηση, σε παιδιά με υπερβάλλον βάρος ακόμα και τα 10 λεπτά άσκησης σε μορφή παιχνιδιού θεωρούνται ικανά για να τα κινητοποιήσουν, να τα διασκεδάσουν και να τα κάνουν να αγαπήσουν τη φυσική δραστηριότητα. Προοδευτικά ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξάνεται.

3. Αποφυγή ανταγωνιστικών παιχνιδιών. Παιχνίδια που έχουν έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού ή απαιτούν ικανότητες που μπορεί να περιορίζονται από το υπερβάλλον βάρος θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε γρήγορο αποκλεισμό του παιδιού από το παιχνίδι, σε διακοπή της δραστηριότητας και άρα σε απογοήτευση.

4. Οι γονείς θα πρέπει να γυμνάζονται μαζί με τα παιδιά τους. Ένας από τους καλύτερους αποδεδειγμένα τρόπους για να κινητοποιηθεί ένα παιδί να ασκηθεί περισσότερο, είναι να συμμετέχουν στη δραστηριότητα και οι γονείς του, να αποτελούν δηλαδή πρότυπα με τη στάση τη δική τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved