Όχι δεν θα απολογηθώ που φιλάω τα παιδιά μου στο στόμα!

Για άλλη μια φορά, κρίνεται ένα απλό φιλί μεταξύ ενός γονέα και του παιδιού του. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο έχει μπει η Hilary Duff και η Gwen Stefani, μετά από φωτογραφίες που τις δείχνει να φιλούν στο στόμα τα παιδιά τους.

Όχι δεν θα απολογηθώ που φιλάω τα παιδιά μου στο στόμα!
14723139 573293346194873 6529634918933200896 n

Αυτό ήταν που τάραξε για ακόμη μια φορά τη Julia Robbins, μια μαμά, που στο παρελθόν έχει ξαναγράψει την άποψή της για το εάν πρέπει ή όχι μια μαμά να φιλά στο στόμα το παιδί της.

15624089 389328808125632 8475174040808456192 n

«Μόλις πριν δύο χρόνια το Διαδίκτυο είχε τρελαθεί από τη γνώμη της Δρ Charlotte Reznick, κλινικής καθηγήτριας της ψυχολογίας στο UCLA, η οποία είπε ότι εσείς ή το παιδί σας αν φιλιέστε στο στόμα μπορεί να «ερεθιστείτε». Ναι, καλά διαβάζετε. Σύμφωνα με την ειδικό, δεν πρέπει οι μαμάδες να φιλούν τα παιδιά τους στο στόμα, γιατί αυτά τα φιλιά θεωρούνται σέξι, όπως η ίδια μάλιστα είχε πει: "Το φιλί στο στόμα μπορεί να είναι διεγερτικό... και αυτό προκαλεί τεράστια σύγχυση στο παιδί. Αν μου ζητούσατε, λοιπόν, να σας απαντήσω στην ερώτηση ‘Πότε πρέπει να σταματήσω να φιλάω το παιδί μου στο στόμα;’, θα σας έλεγα ‘Αυτή τη στιγμή’.".

Μαμάδες... ακούστε με. Οι άνθρωποι πάντα θα σας κρίνουν. Αν ταΐζετε το παιδί σας με λάθος τρόπο, είστε μια κακή μαμά. Εάν τρέχετε συνέχεια πίσω από το παιδί σας στην παιδική χαρά θέλοντας να το προστατεύσετε από τυχόν ατυχήματα, είστε μια κακή μαμά. Εάν κάθεστε στο παγκάκι και κοιτάτε το κινητό σας τη στιγμή που το παιδί σας ανεβαίνει στο μονόζυγο, πάλι κακή μαμά θα είστε. Αυτό δεν θα αλλάξει. Για κάποιους ό,τι κάνετε θα είναι λάθος.

Πιθανώς λοιπόν, να φιλάτε και το παιδί σας με λάθος τρόπο.

Η Reznick είναι ειδικός και πιστεύει ότι το φιλί στα χείλη προκαλεί σύγχυση. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες φιλιούνται στο στόμα. Αν φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα, πρέπει να σταματήσουμε.

Ω αγαπητή μου Char..., σε παρακαλώ, σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις ακόμη και κάτι τόσο μικρό και αθώο να μοιάζει βρώμικο ή να το συγκρίνεις με το σεξ. Είμαι σίγουρη ότι έχεις πάρα πολλά πτυχία και έχεις διαβάσει πάρα πολύ. Αλλά σε παρακαλώ. Σταμάτα να τα μπερδεύεις αυτά τα δύο.

Έχω μία 23χρονη κόρη και δύο 5χρονα αγόρια. Έχω επίσης έναν 51 έτους σύζυγο, έναν 75χρονο πατέρα και μια 74χρονη μητέρα. Τους φιλώ όλους στο στόμα. Δεν βρίσκω καμία σεξουαλική διέγερση σε αυτά τα φιλιά, εκτός από τον σύζυγό μου, και τότε ακόμη μόνο μερικές φορές.

Ναι, τα παιδιά μου με βλέπουν να φιλώ τον σύζυγό μου στο στόμα. Μας βλέπουν να φιλιόμαστε για «γεια» και για «αντίο». Η σκέψη ότι κάποιος θα το επισήμαινε αυτό ως διεγερτικό είναι αηδιαστικό.

Όσον αφορά τα φιλιά στα παιδιά μου. Αυτά είναι τα πιο γλυκά και τα πιο χαριτωμένα φιλιά στον κόσμο. Μου αρέσει όταν τα αγόρια μου με φιλούν με τη μαρμελάδα ή τη σάλτσα στο στόμα. Είναι το πιο γλυκό φιλί του κόσμου. Μου δίνουν φιλί για «καλημέρα», για «καληνύχτα» και όταν αυτά νιώθουν την ανάγκη να μου δώσουν ένα φιλί.

Αυτά τα φιλιά τα έχουμε καλλιεργήσει. Δεν υπάρχει τίποτε το πονηρό ή το σεξουαλικό πίσω από αυτά. Μόνο η αθωότητα, η τρυφερότητα και η αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλο.

Τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει στη δική μας οικογένεια. Αν αυτό δεν συμβαίνει στη δική σας οικογένεια, απλά συνεχίστε τη ζωή σας και μην κρίνετε τους άλλους. Δεν λέω ότι είμαι ειδικός όπως η Dr. Charlotte, οπότε δεν θα πω στους άλλους τι πρέπει να κάνουν και τι όχι! Επίσης καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά αρρωστημένα μυαλά εκεί έξω. Από αυτά τα αρρωστημένα μυαλά θα πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όχι από τα φιλιά που τους δίνουμε εμείς οι μαμάδες τους στο στόμα!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved