7 τρόποι να κάνετε το παιδάκι σας να διαβάζει περισσότερο αυτή τη χρονιά

Δεν είναι όλα τα παιδάκια γεννημένα αναγνώστες. Μερικά θέλουν λίγο σπρώξιμο παραπάνω για να κατανοήσουν τη μαγεία των λογοτεχνικών βιβλίων.

7 τρόποι να κάνετε το παιδάκι σας να διαβάζει περισσότερο αυτή τη χρονιά

Υπάρχουν όμως μερικοί ευκολοι τρόποι να κάνουμε τα μικρά μας να ενδώσουν στο διάβασμα με περισσότερο ζήλο.

1. Αφήστε τους να επιλέξουν το θέμα. Αν είναι μεγάλα θα σας το πουν μόνα τους, αν ειναι πολύ μωρά επιλέξτε γι αυτά κάτι που θεωρείτε ότι θα τους τραβήξει την προσοχή.

Let them pick the topic.

2. Ταιριάξτε βιβλία και ταινίες. Διαλέξτε βιβλία που μετά μπορείτε να δείτε και ως ταινία και να τα συζητήσετε, συγκρίνοντάς τα. Το κίνητρο του οτι ακολουθεί ταινία θα τους κάνει να διαβάσουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Pair books with movies.

3. Διαβάστε μαζί. Μπορει καποιο παιδάκι να είναι 'ακουστικός τυπος' οπότε συμφωνείστε να διαβάζετε και εσεις μερικά κεφάλαια δυνατά ή να σας διαβάζει εκείνο δυνατά.

Read a chapter book together.

4. Επιλέξτε βιβλίο-σειρά. Ο Χάρι Πότερ για παράδειγμα έκανε εκατομμύρια παιδιά να θέλουν να μάθουν τη μοιρα των πρωταγωνιστών σε κάθε νέο βιβλίο που κυκλοφορούσε.

Find a good series.

5. Οργανώστε τους μία βιβλιοθήκη. Επιλέξτε εσείς αν το κριτήριο θα είναι αλφαβητικό, θεματικό, χρωματικό ή σχηματικό. Κάντε όμως κάτι που το παιδί σας θα βρίσκει ενδιαφέρον.

Organize their books in a sensible way.

6. Φτιάξτε τους μία ζεστή φωλίτσα ανάγνωσης. Είτε στο δωμάτιο τους με μαξιλάρες στο πατωμα, είστε στην κούνια τους, βρείτε ένα τρόπο να θέλουν να κουρνιάσουν εκέι μαζί με τα βιβλία τους.

Make them a cozy reading nook.

7. Κάντε τα να σας δουν να διαβάζετε. Τα παιδιά μιμούνται και σας έχουν σαν πρότυπα. Γίνετε το παράδειγμά τους.

Let them see you read.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved