Τρεις συμβουλές για τα βρεφικά ρούχα

Ειναι γνωστή η κατάσταση της νέας μαμάς σχετικά με τα ρουχα του μωρού. Τι μέγεθος να πάρουμε, τι ύφασμα, πώς να τα πλύνουμε και δεκάδες άλλες απορίες κατακλύζουν το μυαλό της μαμάς που δεν έχει πείρα και την κάνουν να νιώθει πως πνίγεται... (σε μία κουταλιά νερό)!

Τρεις συμβουλές για τα βρεφικά ρούχα

Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές:

1. Μέγεθος.
Τα μωρά μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, με φοβερό ρυθμό ανάπτυξης. Γι αυτό τον λόγο, προτιμήστε τα μεγαλυτερα ρουχαλάκια. Οταν αγοράζετε κάτι, μην πηγαίνετε με την ηλικία του ακριβώς, αλλά να έχετε στο νου σας τόσο τη φόρμα του ρούχου, οσο και τον μαγικό τρόπο ανάπτυξης του παιδιού. Προτιμήστε λιγο πιο φαρδιά ρουχαλάκια παρά στενά.

2. Ετικέτες.
Προσέξτε τις ετικέτες. Μπορεί να τους προκαλέσουν φαγούρα και έκζεμα. Είτε προτιμήστε ρούχα με ετικέτες που βγαινουν, είτε κόψτε τις αμέσως.

3. Απορρυπαντικό.
Τα μωρά μας έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, και θέλουν το κατάλληλο απορρυπαντικό. Μιλήστε με τον παιδίατρο που μπορεί να σας συστησει αγνά απορρυπαντικά αλλά γενικά να προτιμάτε το βρεφικό σαπούνι και όχι αυτό με το οποίο πλένετε και τα δικά σας ρούχα. Σε γενικές γραμμές, το φυτικό πράσινο σαπούνι είναι καταλληλότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved