Πότε πρέπει να αλλάξετε τις θηλές και τα μπιμπερό

Θα ξέρετε σίγουρα ότι οι πιπίλες και τα μπιμπερό θέλουν συχνή αλλαγή, αφού τα παιδάκια μας πολλές φορές μασουλάνε το πλαστικό, αντί απλώς να πιπιλάνε.

Πότε πρέπει να αλλάξετε τις θηλές και τα μπιμπερό

Μπορεί να μην έχει περάσει ο χρόνος που ενδείκνυται για αλλαγή του προϊόντος, ή αυτός που αναγράφεται στις οδηγίες, αλλά η φθορά να είναι γεγονός. Πώς όμως θα το καταλάβετε;

  • Πρώτα θα το δείτε από το χρώμα της θηλής. Αν δεν είναι διαυγής και καθαρή όπως όταν την πήρατε, αν έχει αρχίσει να κιτρινίζει ή ακόμη χειρότερα να μαυρίζει, τότε πετάξτε την χωρίς δεύτερη σκέψη.
  • Αν το γάλα από το μπουκάλι δεν πέφτει σταγόνα σταγόνα αλλά σαν να τρέχει η βρύση σας, τότε η τρύπα της θηλής είναι μεγάλη και πρέπει να αντικατασταθεί. Είτε την πήρατε μεγάλη, είτε άνοιξε στην πορεία...
  • Για να ελέγξετε αν η θηλή έχει υποστεί ζημιά πιέστε τη με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Αν δεν επανέρχεται στο αρχικό της σχήμα, αλλά κολλάει το υλικό της, είναι ώρα να την αντικαταστήσετε.
  • Αν έχει κοπεί ή ακόμη κι αν έχει απλώς χαραχτεί σε κάποιο σημείο, έχει γίνει πλέον επικίνδυνη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί ένα κομμάτι και να το καταπιεί το παιδί σας. Αλλάξτε τη.

Να θυμάστε ότι το καουτσούκ επειδή είναι από φυσικό υλικό είναι πιο υγιές. Όμως έχει το μειονέκτημα, οτι δεν αντέχει στον βρασμό και αν το επιλέξετε θα πρέπει να την αλλάζετε κάθε 10 ημέρες με καινούρια.

Γι αυτό πολλοί γονείς προτιμούν τις θηλές σιλικόνης, οι οποίες αντέχουν στον βρασμό. Αποφασίστε με σύνεση εκ των προτέρων.

*ΠΡΟΣΟΧΗ*

Μην βυθίζετε την πιπίλα μέσα σε γλυκές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα.

Η βάση της πιπίλας πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το στόμα του μωρού, για να μην την καταπιεί. Χρησιμοποιήστε το μεγαλύτερο μέγεθος πιπίλας, εάν το παιδί σας μπορεί να κρύψει ολόκληρη την πιπίλα μέσα στο στόμα του.

Μην αντικαθιστάτε ποτέ την πιπίλα με μια θηλή για μπιμπερό. Εάν το μωρό σας πιπιλάει έντονα τη θηλή του μπιμπερό, μπορεί να την καταπιεί και κινδυνεύει να πνιγεί.

Όσο για το μπιμπερό, προφανώς θέλει αλλαγή αν έχει ραγίσει ή σπάσει σε κάποιο σημείο, για να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς.

Όταν είναι γυάλινο είναι επικίνδυνο για ξεκάθαρους λόγους.

Ακόμη όμως και οι σχισμές σε ένα πλαστικό μπιμπερό, να θυμάστε ότι είναι πιθανό να κρατάνε μικρόβια φωλιασμένα. Πετάξτε το.

Να μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τον παιδίατρο σας για ό,τι σας απασχολεί αλλά ταυτόχρονα να διαβάζετε και τις οδηγίες που κάθε εταιρεία εσωκλείει στα προϊόντα της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved