Πότε πρέπει να σταματήσετε την αποστείρωση!

Η αποστείρωση κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του εμβρύου είναι απαραίτητη. Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας, δεν είναι ακόμη ισχυρό ώστε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε λοιμώξεις.

Πότε πρέπει να σταματήσετε την αποστείρωση!

Αυτός είναι και ο λόγος που οι παιδίατροι συνιστούν στους γονείς να αποστειρώνουν τα σκεύη όπως μπιμπερό, θηλές και πιπίλες, που χρησιμοποιούν, ενώ θα πρέπει κάθε φορά πριν τα πιάσουν στα χέρια τους να τα έχουν πλύνει πολύ καλά.

Οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν να αποστειρώνετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες περίπου μέχρι τον 6ο μήνα. Το διάστημα όμως της αποστείρωσης εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα την εποχή του χρόνου, αφού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα λόγω ζέστης.

Επίσης, παίζουν ρόλο οι συνήθειες του μωρού. Αν, για παράδειγμα, ήδη μπουσουλάει, σίγουρα έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, οπότε η λεπτομερής αποστείρωση είναι περιττή. Όπως, και να έχει όμως, πριν σταματήσετε την αποστείρωση των σκευών του μικρού σας θα πρέπει να πάρετε τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου σας.

Εκτός από τις πιπίλες και τα μπιμπερό που πρέπει να αποστειρώνονται, ως γονείς θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα παιχνίδια και τα λούτρινα κουκλάκια των παιδιών σας, με ζεστό έως καυτό νερό και σαπούνι, ενώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ξέπλυμα καθώς το μωρό σίγουρα θα τα βάλει στο στόμα του για να τα «δοκιμάσει»!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved