5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια μαμά που έκανε καισαρική

Μαμάδες είναι όλες οι γυναίκες που γέννησαν είτε με καισαρική τομή είτε με φυσιολογικό τοκετό!

5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια μαμά που έκανε καισαρική

Και οι δύο κουβαλούσαν 9 μήνες τα μωράκια τους. Και οι δύο είχαν ζαλάδες. Και οι δύο έκαναν τις ίδιες εξετάσεις και οι δύο πόνεσαν και συγκινήθηκαν εξίσου το ίδιο τη στιγμή που αντίκρισαν για πρώτη φορά το μωρό τους. Αυτό όμως, δεν το ξέρουν όλοι.

c section flat tummy

Κάποιοι πιστεύουν ότι μια μαμά που γεννά με καισαρική απλά δεν θέλει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Σίγουρα κάποιες φορές η καισαρική τομή είναι επιλογή. Τις περισσότερες φορές όμως είναι ανάγκη, μιας και μπορεί να κινδυνεύει κατά τη γέννηση με φυσιολογικό τοκετό τόσο το έμβρυο όσο και η μητέρα.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε μια μαμά που γέννησε με καισαρική τομή ή που πρόκειται να γεννήσει υπάρχουν κάποια 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να της πείτε.

closeup of C section scar

1. «Τι;;;;; Καιρασική τομή;;; Δεν φοβάσαι μήπως το παιδί σου γεννηθεί αυτιστικό;»
Πολλοί πιστεύουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν αυτιστικά εξαιτίας των αναλγητικών. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει!

2. «Μα καλά, δεν θες να ξέρεις πώς είναι ο φυσιολογικός τοκετός;»
Ναι, μπορεί να θέλει αλλά δυστυχώς λόγω παχυσαρκίας, μυωπίας ή επιπλοκών να πρέπει να γεννήσει με καισαρική ώστε να γεννηθεί υγιές το μωρό της.

3. «Η ιδέα της καισαρικής ακούγεται... ανατριχιαστική!»
Σαφώς και η καισαρική τομή είναι μια σημαντική εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να λέτε ότι η καισαρική είναι κάτι το «Ανατριχιαστικό!». Εξάλλου ένα μωράκι έρχεται στον κόσμο!

4. «Θα είσαι σημαδεμένη για πάντα!»
Όχι, δεν θα είναι σημαδεμένη για πάντα. Θα έχει μια πολύ μικρή ουλή που θα της θυμίζει πάντα ότι έχει φέρει στον κόσμο ένα μικρό θαυματάκι.

5. «Εγώ δεν θα κάνω ποτέ καισαρική τομή!»
«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες»,λέει μια παροιμία. Όλες οι γυναίκες εύχονται να είχαν γεννήσει φυσιολογικά, αλλά την τελευταία στιγμή κάτι συμβαίνει και πρέπει να γεννήσουν με καισαρική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved