Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες διακόπτουν το θηλασμό

Μια νέα μελέτη που έγινε σε νέες μαμάδες στις ΗΠΑ για το θηλασμό κατέδειξε αυτό που οι περισσότερες ήδη γνωρίζουν: Ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες διακόπτουν το θηλασμό

Σε σύνολο 13.000 εγκύων η πλειοψηφία απάντησε ότι θα θήλαζε το μωρό, όταν όμως ήρθε η ώρα, τα ποσοστά ανατράπηκαν. Σχεδόν το 50% των γυναικών που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι 6-12 μήνες ήταν το ιδανικό διάστημα για να θηλάσουν το μωρό τους το υλοποίησε όμως το 42,4%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η διαφορά ήταν μεγαλύτερη καθώς από το 42% που δήλωσε ότι προτίθεται να θηλάσει από 6-12 μήνες, το τήρησε το 29,5%.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που οι περισσότερες μητέρες εγκαταλείπουν το θηλασμό; Ο πόνος.

Αυτό τουλάχιστον απάντησαν οι γυναίκες σε όλες, εκτός από μία, από τις 10 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Μόνο οι μητέρες στην Κίνα διαφώνησαν, λέγοντας ότι εκείνο που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι το μωρό ξυπνάει στη μέση της νύχτας και θέλει να φάει.

Αλλοι λόγοι που ωθούν τις γυναίκες να σταματήσουν το θηλασμό είναι ότι δεν γνωρίζουν πόσο ακριβώς τρώει το μωρό τους και ότι δεν μπορούν να το ταϊσουν τις ώρες που πεινάει γιατί μπορεί να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved