Είστε εργαζόμενη μητέρα; Τόσο το καλύτερο για το παιδί σας!

Στις μέρες μας, οι περισσότερες γυναίκες είτε επειδή το θέλουμε, είτε επειδή είναι η μόνη λύση για να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά, έχουμε επιλέξει το δρόμο της καρίερας.

Είστε εργαζόμενη μητέρα; Τόσο το καλύτερο για το παιδί σας!

Όταν χτυπάει το βιολογικό μας ρολόι και έρχεται η ώρα να γίνουμε μανούλες, τότε πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αντεπεξέλθουμε σε όλες μας τις υποχρεώσεις. Στη δουλειά, στο σπίτι, στο γάμο, σε όλα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι εύκολο και χρειαζόμαστε χρόνο για να τα καταφέρουμε. Τα νέα όμως είναι αισιόδοξα! Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε πρόσφατα από το International Social Survey Program στην Αμερική σε δείγμα 50.000 ενηλίκων, φαίνεται ότι οι εργαζόμενες μητέρες λειτουργούν σαν πρότυπο επιτυχίας για τα παιδιά τους και ιδιαίτερα για τις κόρες τους!

Η έρευνα αυτή λοιπόν, έδειξε ότι τα κορίτσια των οποίων οι μητέρες δουλεύουν, έχουν καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε κάποια υψηλόβαθμη θέση και παίρνουν αναλογικά αυξημένο μισθό! Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 69% των γυναικών που είχαν εργαζόμενες μητέρες, ήδη εργάζονται και το 22% κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο χώρο εργασίας τους.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι το εάν η μητέρα εργάζεται ή όχι, επηρεάζει μεν τα κορίτσια, δεν επεηρεάζει όμως σε μεγάλο βαθμό τα αγόρια. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχεί, τα αγόρια των οποίων η μητέρα τους εργάζεται, μένουν πιο πολλές ώρες σπίτι και διαβάζουν περισσότερη ώρα.

Αν λοιπόν και εσείς νιώθετε τύψεις που δε περνάτε όσο χρόνο θα θέλατε με το μικρό σας, σταματήστε το! Δείτε τη θετική πλευρά και σκεφτείτε ότι με τη σκληρή δουλειά δίνετε το καλό παράδειγμα! Προσπαθήστε όσος χρόνος σας μένει, να τον περνάτε εποικοδομητικά με το παιδί σας και όλα θα πάνε καλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved