Μήπως έχετε κακομάθει το παιδί σας; Αυτά είναι τα 10 σημάδια που θα σας το δείξουν!

Η ανατροφή ενός παιδιού σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και ειδικά αν είναι το πρώτο σας, είναι πολύ εύκολο να το κακομάθετε! Πώς όμως θα το καταλάβετε εγκαίρως;

Μήπως έχετε κακομάθει το παιδί σας; Αυτά είναι τα 10 σημάδια που θα σας το δείξουν!

Από την πολύ μικρή τους ηλικία τα παιδιά επηρεάζονται από τις καθημερινές τους παραστάσεις και αναλόγως σιγά σιγά εξελίσσουν το χαρακτήρα σας! Μήπως όμως έχετε κακομάθει λίγο το παιδί σας; Δείτε τα παρακάτω σημάδια και θα καταλάβετε!

1. Έχει ξεσπάσματα θυμού!
Αν το μικρό σας θυμώνει εύκολα, βάζει τα κλάματα και δε σταματάει αν δεν περάσει το δικό του, χωρίς αμφιβολία είναι ένα πρώτο σημάδι.

2. Δεν ευχαριστιέται με τίποτα!
Ότι και να κάνετε δεν μένει με τίποτα ευχαριστημένο, ακόμα και αν του κάνετε όλα τα χατίρια!

3. Δεν είναι και πολύ πρόθυμο να σας βοηθήσει
Σε κανένα παιδί δεν αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού, όταν όμως περάσουν τα πρώτα χρόνια θα έπρεπε να είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει σε ότι και αν κάνετε

4. Προσπαθεί να επιβληθεί
Μπορεί ακόμα να είναι μικρό, αν όμως έχετε κακομάθει το παιδί σας, θα προσπαθεί να επιβάλει τα θέλω του και τις απόψεις του τόσο στα άλλα παιδιά, όσο και στους ενήλικες!

5. Δε θέλει να μοιράζεται
Ένα παιδί μαθαίνει να μοιράζεται περίπου στην ηλικία των τριών. Αν το έχετε κακομάθει, τότε όσο περνάνε τα χρόνια, θα εξακολουθεί να αρνείται να μοιραστεί τα παιχνίδια του με τα άλλα παιδάκια!

6. Πρέπει να το παρακαλέσετε για να κάνει κάτι
Κανονικά το μικρό σας θα έπρεπε να σας ακούει, όταν του ζητάτε να κάνει κάτι. Αν όμως φτάνετε στο σημείο να το παρακαλέσετε για να πετύχετε το σκοπό σας, είναι δύσκολα τ απράγματα!

7. Σας αγνοεί
Είτε του μιλάτε, είτε όχι είναι το ίδιο και το αυτό. Αν το παιδί σας σας αγνοεί όταν το συμβουλεύετε, όταν του μιλάτε ή όταν του ζητάτε να κάνει κάτι, μάλλον το έχετε κακομάθει!

Αν οι παραπάνω συμπεριφορές σας φαίνονται οικείες, αλλάξετε τον τρόπο που συμπεριφέρεστε στο μικρό σας. Μάθετέ του να μοιράζεται, να ακούει και να σέβεται τους γύρω του και να είστε σίγουροι ότι αυτές οι αξίες θα το συνοδεύουν για μία ζωή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved