Πώς θα αναρρώσετε γρήγορα μετά τη γέννα!

Τώρα που ήρθε το μωράκι στη ζωή σας, δεν πρέπει να σταματήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Το μωρό χρειάζεται μια μανούλα υγιή. Πώς μπορείτε όμως να το καταφέρετε αυτό; Και να αναρρώσετε γρήγορα από τη γέννα και να αφοσιωθείτε στο μικρό πλασματάκι που πλέον ζει μαζί σας;

Πώς θα αναρρώσετε γρήγορα μετά τη γέννα!

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πώς σε χώρες όπως η Αφρική, η οικογένεια αναλαμβάνει το μωρό, δίνοντας έτσι το χρόνο στη μαμά να αναρρώσει. Την αφήνουν στο κρεβάτι και της φέρνουν το μωρό να το ταΐσει, τη βοηθούν στις δουλειές και άλλες τέτοιες «προσφορές» που στη χώρα μας κάνουν συνήθως οι πεθερές και οι μαμάδες, και όπου σαν σύγχρονες γυναίκες πάντα αρνείστε καθώς πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε και μόνες σας μια χαρά. Όχι! Πάντα να δέχεστε κάθε προσφορά για βοήθεια.

Πώς θα επουλωθούν τα ράμματα της εγκυμοσύνης γρήγορα;

  • Για να βοηθήσετε τα ράμματα να επουλωθούν γρήγορα και να «πέσουν», για να μην μολυνθεί η περιοχή θα πρέπει να κάνετε τακτικά μπάνιο. Προσθέστε σε μια μπανιέρα γεμάτη με χλιαρό νερό πέντε σταγόνες αντισηπτικού αιθέριου ελαίου λεβάντας.
  • Το ίδιο καταπραϋντικά είναι και τα άλατα θαλάσσης που είναι εξίσου ευεργετικά. Μείνετε μέσα στο νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά και θα δείτε το σώμα σας να αναζωογονείται.
  • Επίσης, αν νιώθετε πόνο από κάτω, θα σας βοηθήσει αρκετά μια πετσέτα καθαρή που θα έχετε τυλίξει παγάκια μέσα και όπου θα ακουμπάτε στα ράμματα για να μειωθούν οι μελανιές.

Πρησμένες και τραυματισμένες θηλές από τον θηλασμό

Η κρέμα καλεντούλας είναι ιδανική για την επούλωση των θηλών του στήθους. Αν πάλι δεν θέλετε κρέμα καλεντούλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια αλοιφή χαμομηλιού μεταξύ δύο γευμάτων για τρεις μέρες. Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε πάνω από τρεις μέρες κάποια κρέμα στο στήθος γιατί η θηλές μπορεί να γίνουν υγρές. Και πάντα να θυμάστε πώς πριν από κάθε γεύμα θα πρέπει να σκουπίζετε και να πλένετε καλά το στήθος σας πριν θηλάσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved