AIDS: Δώστε ένα μάθημα αγάπης στο παιδί σας!

Η 1η Δεκέμβρη είναι γνωστό σε εκατομμύρια ανθρώπους ότι είναι η παγκόσμια μέρα κατά του AIDS. Είναι από τις πιο γνωστές ασθένειες και ο κόσμος πλέον είναι εξοικειωμένος με τα συμπτώματα, αλλά και τον τρόπο που προκαλείται.

Από την Άλκηστη Κοϊνάκη

AIDS: Δώστε ένα μάθημα αγάπης στο παιδί σας!

Είναι όμως συγκλονιστικός, ο ρατσισμός που αντιμετωπίζουν οι φορείς του AIDS και πώς αυτός ο ρατσισμός μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Και τότε είναι που αναρωτιόμαστε: Εμείς περνάμε το σωστό μήνυμα στο παιδί μας;

Για τους περισσότερους γονείς το θέμα AIDS, αποτελεί ένα ταμπού και συνήθως αποφεύγουμε να το θίξουμε στα παιδιά μας. Αυτό όμως που δεν σκεφτόμαστε πολλές φορές είναι ότι τα παιδιά σήμερα γίνονται δέκτες πληροφοριών από την τηλεόραση, το διαδίκτυο, το σχολείο και δέχονται ερεθίσματα από παντού. Αντί να αγνοούμε ένα τόσο σημαντικό θέμα, μήπως ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε σωστά το παιδί μας;

Τα παιδιά από πολύ μικρά πλέον, γνωρίζουν ότι τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός. Πείτε του άφοβα ότι το AIDS είναι μια, κατά κύριο λόγο, σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Το φιλί, το άγγιγμα, η αγκαλιά ουδέποτε ήταν τρόποι μετάδοσης του AIDS. Βγάλτε οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη υπάρχει στο μυαλό σας και δώστε ένα μάθημα αγάπης στο παιδί σας. Οι φορείς έχουν από μόνοι τους το βάρος της ασθένειας και θα την έχουν για όλη τους τη ζωή. Δεν χρειάζεται να έρχονται αντιμέτωποι με τον ρατσισμό από τον κοινωνικό τους περίγυρο και κάθε μέρα να συναντάνε ανθρώπους που «κρατάνε αποστάσεις», πόσο μάλλον παιδιά που γεννήθηκαν φορείς γιατί η μητέρα τους είναι οροθετική.

Οι φορείς του AIDS έχουν δικαιώματα στη ζωή, στην εργασία, στη φιλία, στην οικογένεια, στην αγάπη, παντού. Χρειάζονται μάλιστα περισσότερο από τον κάθε έναν, ένα στήριγμα για να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Ενημερώστε λοιπόν σωστά το παιδί σας για το AIDS, για την πρόληψη, το πώς μεταδίδεται και κυρίως δώστε του ένα μάθημα αγάπης για τους συνανθρώπους του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved